UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Exploració de l’Avenc CP-1, nova profunditat i reequipament.

13 enero 2020 per Jordi Ortiz

Aquest passat dissabte dia 04/01/2020 es va donar per finalitzada l’exploració del Avenc del CP-1, amb nova cota de profunditat i el reequipament de la mateixa.

Per realitzar les tasques de topografia, desequipament de les instal·lacions fixes d’exploració i el reequipament amb parabolsts M-10 vam anar aquest cop Carlos Cantero, Sarai, Gina, Mar, Sergi i Jordi.

Carlos Cantero va iniciar aquesta nova exploració de profunditat a l’Avenc del CP-1, ja que un cop s’arribava a la última sala (Sala Hilti) hi havia un parell de forats on bufava aire, sobre tot quan hi havia vent de mestral.

Mitjançant varies entrades i després de molt picar, es van poder desobstruir les 2 boques, la primera amb un recorregut aproximat d’uns 10 metres, fins arribar a una sala d’uns 13X5 metres i 1,20 m d’altura aproximadament i l’altre que dona accés a dos petits pous, els quals baixarien un total de 16 metres, amb la nova topografia.

Aquests pous donen pas també a una petita sala amb el terra fangós.

L’últim dia Carlos Cantero va topografiar les 2 noves boques i  reequipar els pous i passamans amb parabolts M-10 inox i PLX, col·locant un total de 12 parabolts, un tram de passamà fixe i 3 desviadors.

La resta del equip vam desequipar totes les instal·lacions fixes i remuntar les cordes d’exploració fins a la boca del avenc.

Amb l’anterior exploració, l’Avenc del CP-1 havia quedat el 9 en el rànquing de profunditat  de cavitats més importants de Catalunya, amb una profunditat total de -195 m.

Rànquing de Cavitat

Amb la nova topografia, donant una profunditat de +16 m l’Avenc del  CP-1 passaria a tenir una profunditat de -208 m i quedaria a la 7a posició com a Cavitat més important

Sols quedaria agrair a tots els companys espeleòlegs, que han col·laborat  amb el seu temps i esforç a aconseguir aquesta fita, entre els quals , Miguel, Maso, Lee, Pep Bin Laden, Sarai, Gina, Mar, Sergi, Jordi, Hernani i molts altres que han estat col·laborant, i que espero disculpin que no els hagi nombrat, ja que han estat una exploració llarga i es fàcil deixar-se a algú.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *