UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Normativa descens de barrancs


La regulació del descens de barrancs sorgeix del consens establert en la Comissió per a la Regulació del Descens de Barrancs en la que hi participen els diferents agents socials implicats. El resultat es plasma en un mapa on s’indica en quins barrancs es permet fer aquesta activitat i en quins es requereix autorització prèvia.

Autoritzacions per a la VALL d’UIXÓ

Des del 15 de febrer fins el 31 de juliol no es podran donar autoritzacions per al descens de la Vall d’Uixó (Canal del Bacó i canal d’Ulleres).
El motiu és el canvi de l’indret de nidificació d’una espècie protegida. El barranc de la Vall d’Uixó és un barranc classificat com de descens regulat al Parc Natural dels Ports i per a la pràctica d’aquest barranc es requereix d’autorització. Agraïm la col·laboració i la comprensió del col·lectiu per tal de complir amb la regulació.

Autoritzacions per a la CARAMELLA

Actualment no s’autoritzen cap de les sol·licituds per a la pràctica del descens al barranc de la Caramella.
La normativa de regulació de descens de barrancs classifica aquest barranc en la categoria de descens regulat i sempre cal sol·licitar autorització al Parc. Actualment, però, degut a la major informació de la distribució d’espècies de fauna i flora amenaçades, i a l’entrada en vigor de nova normativa de protecció de plantes amenaçades, no es poden expedir permisos. La denegació de les sol·licituds és de caràcter indefinit.

Font: Parc Natural dels ports, Normativa del descens de barrancs. (PDF)

Descarregar: Mapa del descens de barrancs

Document Normatiu

[pdfviewer width=»100%» height=»800px» beta=»true/false»]https://barrancs.uectortosa.cat/wp-content/uploads/sites/2/2016/12/n-barrancs-ca.pdf[/pdfviewer]

Sol·licitud de permís Barrancs als Ports

[pdfviewer width=»100%» height=»800px» beta=»true/false»]https://barrancs.uectortosa.cat/wp-content/uploads/sites/2/2016/12/s-barrancs-ca.pdf[/pdfviewer]