UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Sortida de Calendari

3 julio 2015 per uecbarrancs

Avenc del Fornas i Avenc de la Crisi (MC100)

Els passats dies 20 i 21  de Juny  alguns membres  de la secció d`espeleo i barrancs de la UEC i en especial  alguns que no portem  molt de temps en l`espeleo  pero amb molta motivaciò  i ganes  decidim  anar a la sortida  a la Mola de Catí  on farem  els avencs lo Fornàs i el  MC100  o avenc de la Crisis  del que  tots els cursillistes d´aquets any tantes vegades  hem sentit parlar i la veritat ja li teniem ganes .

Quedem  dissabte  a les 8:30  AM  a les oficines del parc Natural del Ports  , allì  ens trovem  els  cinc integrants  que farem l´avenc del Fornàs  i ens quedarem a dormir al refugi de Cova Cambra situat a la Mola de Catí i que proximamament  será restaurat per la UEC Tortosa ,  allì mateix el diumenge   s`afegiran la resta de companys . 
Tot seguit agafem els cotxes i anem   cap a Pous de la Neu on  seguin els consells del mestre Cantero tenim que fer parada obligatoria per esmorzar  be abans de  cada activitat . En acabar  i poc a poc   muntem fins al mas on deixem els cotxes  i agafem el material per  fer l`avenc ,  es migdia  i fa molta calor   , despres de  dubtar una mica   trobem la cavitat que es incofundible desde  lluny  .
Una vegada  a la boca  ens  equipem i comencem a suar com pollets
Una volta dins  la temperatura canvia  i tenim la sensaciò  d’estar en altre  clima amb millor temperatura i molta vegetaciò .

Alli ens preparem per fer  la primera trepada que ens portara al forat d`acces  ,  com els demes están  ocupats i a mi no se me dona  malament  munto fins el forat  e instalo una reunió  i corda  fixa perque munten els demes . Pasen davant Sarai i Cantero amb el seu taladro marca ACME  i comensem  a reequipar  les  instalacions i afegeixen  dos anclatges naturals  i un espit a la boca del pou final  .    

Fem la foto de grup al petit llac del final i comenssem  a pujar  per sortir de la cavitat  . Una vegada als cotxes i de camì al refugi  agafem llenya i tenim un percance al cotxe de Cantero i es trenca la  tapa del carter   per lo que decidim remolcar-lo fins a Pous de la neu i aixi fer  un test de resistencia per les  cordes d´espeleo  , despres de un bon rato remolcan el cotxe  arrivem on encara fem una birra i pujem al refugi

Allì ens trovem a Raul   que ens espera per sopar ,   comensem a descaregar la llenya del cotxe i fem foc  i preparem el sopar amb el que portem   ,   Lluis ha portat  llangonisaa  i Cantero  prepara el seu pollastre amb sobrasada  .

                         Mos gitem  vora les 00:30  ,una volta al llit mos quedem extasiats en el païsatge i els aromes de la naturalesa salvatge ….  hem obert totes les finestres …. mos dormim fen unes rialles .

  Al dia següent ens aixequem  vora  les 8:30  i esmorzem   i  comensen a arrivar la resta de companys   primer  Jordiet , despres Tomas i David   ,  som 9 espeleolecs   i ens repartim en dos grups   primer  4   i despres   5 , ens trovarem al llac  per l´entrega de diplomes del curs  d´espeleologia d´aquets any,  jo marxo amb el  primer grup  amb Tomas , Jordiet i David  .

El MC100  no  me decepciona ,  baixo   sense  pausa pero  atent a  cada moviment  , disfruto  del pou mes alt de Catalunya i cuan  arrivo baix  m´ha paregut  poc  .  Mentres  baixen els demes anem tots cuatre a fer exploració  per la galería Santader   fins al llac  on Cantero i Sarai  ens fan l´ entrega de diplomes   .
   

           
Fem la foto de grup  i anem al pou a iniciar l´ ascens  ,   aquesta vegada no disfruto tant  …
Al final  surto molt cansat   per la falta de experiencia i fer mes del necesari  , pero ho solucionem anant a Pous de la Neu on Josep  ens  prepara un berenar / sopar  inmillorable . 

 Al marxar  Cantero ens entrega el  diploma oficial .
Ha segut un cap de semana unic i no paro de imaginarme  molts mes com este  a la Mola   . 
La setmana següent tinc tot el cos de blaus i arraps i els  coneguts me pregunten  com   me pot agradar tot aixo …..   jo no dic  res ,   No els puc explicar ,   hi ha que estar allí  en aquell moment  per saber  que es el teu lloc.   
Tono Albiol 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.