UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Sortida de Calendari

3 julio 2015 per uecbarrancs

Avenc del Fornas i Avenc de la Crisi (MC100)

Els passats dies 20 i 21  de Juny  alguns membres  de la secció d`espeleo i barrancs de la UEC i en especial  alguns que no portem  molt de temps en l`espeleo  pero amb molta motivaciò  i ganes  decidim  anar a la sortida  a la Mola de Catí  on farem  els avencs lo Fornàs i el  MC100  o avenc de la Crisis  del que  tots els cursillistes d´aquets any tantes vegades  hem sentit parlar i la veritat ja li teniem ganes .

Quedem  dissabte  a les 8:30  AM  a les oficines del parc Natural del Ports  , allì  ens trovem  els  cinc integrants  que farem l´avenc del Fornàs  i ens quedarem a dormir al refugi de Cova Cambra situat a la Mola de Catí i que proximamament  será restaurat per la UEC Tortosa ,  allì mateix el diumenge   s`afegiran la resta de companys . 
Tot seguit agafem els cotxes i anem   cap a Pous de la Neu on  seguin els consells del mestre Cantero tenim que fer parada obligatoria per esmorzar  be abans de  cada activitat . En acabar  i poc a poc   muntem fins al mas on deixem els cotxes  i agafem el material per  fer l`avenc ,  es migdia  i fa molta calor   , despres de  dubtar una mica   trobem la cavitat que es incofundible desde  lluny  .
Una vegada  a la boca  ens  equipem i comencem a suar com pollets
Una volta dins  la temperatura canvia  i tenim la sensaciò  d’estar en altre  clima amb millor temperatura i molta vegetaciò .

Alli ens preparem per fer  la primera trepada que ens portara al forat d`acces  ,  com els demes están  ocupats i a mi no se me dona  malament  munto fins el forat  e instalo una reunió  i corda  fixa perque munten els demes . Pasen davant Sarai i Cantero amb el seu taladro marca ACME  i comensem  a reequipar  les  instalacions i afegeixen  dos anclatges naturals  i un espit a la boca del pou final  .    

Fem la foto de grup al petit llac del final i comenssem  a pujar  per sortir de la cavitat  . Una vegada als cotxes i de camì al refugi  agafem llenya i tenim un percance al cotxe de Cantero i es trenca la  tapa del carter   per lo que decidim remolcar-lo fins a Pous de la neu i aixi fer  un test de resistencia per les  cordes d´espeleo  , despres de un bon rato remolcan el cotxe  arrivem on encara fem una birra i pujem al refugi

Allì ens trovem a Raul   que ens espera per sopar ,   comensem a descaregar la llenya del cotxe i fem foc  i preparem el sopar amb el que portem   ,   Lluis ha portat  llangonisaa  i Cantero  prepara el seu pollastre amb sobrasada  .

                         Mos gitem  vora les 00:30  ,una volta al llit mos quedem extasiats en el païsatge i els aromes de la naturalesa salvatge ….  hem obert totes les finestres …. mos dormim fen unes rialles .

  Al dia següent ens aixequem  vora  les 8:30  i esmorzem   i  comensen a arrivar la resta de companys   primer  Jordiet , despres Tomas i David   ,  som 9 espeleolecs   i ens repartim en dos grups   primer  4   i despres   5 , ens trovarem al llac  per l´entrega de diplomes del curs  d´espeleologia d´aquets any,  jo marxo amb el  primer grup  amb Tomas , Jordiet i David  .

El MC100  no  me decepciona ,  baixo   sense  pausa pero  atent a  cada moviment  , disfruto  del pou mes alt de Catalunya i cuan  arrivo baix  m´ha paregut  poc  .  Mentres  baixen els demes anem tots cuatre a fer exploració  per la galería Santader   fins al llac  on Cantero i Sarai  ens fan l´ entrega de diplomes   .
   

           
Fem la foto de grup  i anem al pou a iniciar l´ ascens  ,   aquesta vegada no disfruto tant  …
Al final  surto molt cansat   per la falta de experiencia i fer mes del necesari  , pero ho solucionem anant a Pous de la Neu on Josep  ens  prepara un berenar / sopar  inmillorable . 

 Al marxar  Cantero ens entrega el  diploma oficial .
Ha segut un cap de semana unic i no paro de imaginarme  molts mes com este  a la Mola   . 
La setmana següent tinc tot el cos de blaus i arraps i els  coneguts me pregunten  com   me pot agradar tot aixo …..   jo no dic  res ,   No els puc explicar ,   hi ha que estar allí  en aquell moment  per saber  que es el teu lloc.   
Tono Albiol 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *