UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Membre de la UEC Tortosa campió d’Espanya en descens de barrancs per equips 2015

4 junio 2015 per uecbarrancs

Els passats dies 16 i 17 de Maig es va celebrar el II Campionat Nacional de Descens de Barrancs organitzat per la Federació Espanyola d’Espeleologia, al barranc de La Dehesa situat a la Serrania de Cuenca, més concretament al municipi de Poyatos.

El campionat es va fer en 2 dies, el dissabte la prova individual i el diumenge la prova per equips. Les proves estan dividides en categories, per sexe i edat, i consisteixen en baixar el barranc en el menor temps possible respectant unes normes de seguretat.

A la prova individual totes les cordes estaven muntades en fixe, en canvi a la modalitat per equips nomes estaven muntats els passamans de aproximació a les capçaleres. 


En la modalitat “Majors masculí individual” Jose Luis Sánchez (Club Pelacanyons- Valencia) es va proclamar campió amb un increïble temps de 27 minuts i 17 segons, el membre de la UEC de Tortosa (Antonio Martínez) va fer el segon millor temps amb 27:57 a tan sols 40 segons de diferencia però va ser desqualificat per “córrer posant en perill la seva integritat física” i, per tant, el malagueny Miguel Angel Medina que havia fet el tercer millor temps amb 31:21 va ocupar la segona posició. En la categoria femenina també la UEC tenia representació amb Anna Raventós que va fer quarta posició en una carrera molt dura.


El dia següent, en la modalitat “majors masculí equips” la parella formada per Antonio Martínez (UEC Tortosa) i Jose Luis Sánchez (Pelacanyons) van ser els més ràpids, amb molta diferencia, amb un temps de 38:11 min proclamant-se els nous campions. La segona posició va ser per l’equip malagueny amb una diferència de més de 10 minuts!! I en tercera posició l’equip madrileny amb una diferència de tan sols 20 segons respecte els segons.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *