UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

La llevantada perfecta, 700 litres al massís del Port

26 marzo 2015 per uecbarrancs


La Llevantada “de manual”, com se definiria  vent fresc o fort del nord-est, que a la costa catalana va acompanyat de mal temps i mar grossa. Això la determinen: amb pluges abundants i vent fort.
Durant la llevantada s’han acumulat 700l al Massís del Port. Porto 15 anys practicant barranquisme al Port, i no havia vist mai una situació de pluja t’han brutal a excepció de la gota freda, si no recordo malament del any 2000.

DILLUNS 23: Canal de la Selleta del Pinell
Sortim disparats de la feina i a les 15:45 ens trobem a l’entrada de la Vall amb Polit (ell al mati ja fet el Racó d’en Marc), baixem fins a la confluència dels barrancs de la Galera i Carroveres, on deixem els vehicles. A partir d’aquí pugem a peu creuant fins a 3 cops el riu, amb aigua per la cintura. Finalment arribem a la capçalera del barranc baix una forta pluja, on baixa un rajolí  d’aigua, però ràpidament van entrant aportacions per totes bandes.  En una hora i poc fem tot el descens, creiem que gairebé al límit de cabal per poder-se descendir.
DIMARTS 24: Barranc de les Fonts
Tornem a sortir disparats de la feina direcció Paüls, entrem per la pista esquivant les esllavissades. Sortim pel GR-171 cap al barranc durant l’aproximació passem per d’avall de l’espectacular cascada de l’Escudelleta. Entrem al primer tram engorjat, on realitzem les cascades amb un cabal fort, però sense problemes. Un tram mitja obert amb molta vegetació i finalment arribem al últim tram engorja. Aquí comencem a tindre problemes per que també se li suma l’aigua de l’Escudelleta i com podem arribem al final de barranc sans i estalvis.

DIMECRES 25: Barranc de Monrala, superior e inferior
En reunim 8 barranqueros,  ja que és festa local a Tortosa. Veien com esta tot decidim anar a un barranc de 2a, per no tindre problemes. Anem al Mas de la Franqueta, sortim a peu i pugem pel Grau de Avarquetes fins a la capçalera. El tram superior es caracteritza per no ser engorjat, però amb molt ràpels de mitjana altura que agafem amb un cabal per a gaudir. El tram inferior canvia completament, moltíssima més aigua on podem xalar fent salts i algun que altre tobogan. Finalment arribem al últim ràpel on els més agosarats el baixen per dins el xorro d’aigua.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *