UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

4a Trobada d’amics espeleòlegs: Crònica i fotografies

18 marzo 2015 per uecbarrancs

Aquest  any com ja va sent habitual  ,  la secció d`espeleo i barrancs de la UEC  Tortosa  ha organitzat  la 4ª trobada d`amics  espeleòlegs.

Despres de haver estat les tres ocasions anteriors al  massís dels  Ports  van optar per fer-la a la Serra del Cardó i Boix ,  per donar-la a conèixer  als espeleòlegs que com jo encara no la coneixiem. 

Per mi era la primera volta  que anava a aquest esdeveniment  i juntament amb uns quants companys   matinem  per estar a primera hora a El Perelló al punt de trobada  .  


Allá  ens trobem amb els membres de la organització  e intercanviem  salutacions   i poc a poc va arribant la resta de participants  que aquest any  han segut moltíssims  .


Juntament amb l’esquema que ens donen i consultant amb la gent que ja coneix les cavitats  , anem fent grups i apuntanmos a una pissarra per anar a les cavitats de manera controlada i evitar esperes.  

Quan estem tots apuntats  la organització ens fa un recordatori dels punts de trobada i horaris a seguir i fem la obligada  foto de grup .

La nostra elecció ja que som un grup de  vuit persones  son les cavitats  de  Calobres i Jonc  . agafem els cotxes i malgrat portan un guia local ens costa una mica trobar la primera cova  .
Ens trobem amb dos companys que surten de Calobres  i ens fan un resum del que ens anem a trobar i la gent  que encara queda dins de la cavitat ,   sense mes ens anem a l’interior de forma organitzada i intercalant a la gent amb menys experiència .

La cavitat ens sorprèn molt , al principi esta una mica bruta però superat un primer pas estret ens adonem que estem en una cavitat bastant vertical  i esportiva .

Tal com anem sortint a l’exterior despres d’unes tres hores d’activitat anem a la zona de avituallament   on reposem forces i Maso ens acompanya a la següent cavitat , El avenc de l`Esmenador o Tossal del Jonc  , un  pou volat de 30 metres de fondaria amb  unes poques formacions .


Una vegada hem sortit tots de la cavitat , ens anem  rapidament al poble per poder donar-nos una dutxa i assistir a la xerrada de Carlos Flores sobre el projecte 17 picos  i 17  simas al Cinema auditori Victoria.

Allí tenim el plaure de  gaudir de les explicacions  sobre el projecte amb especial interés a la part que van participar alguns del presents  a la  sima de la cornisa  8ª cavitat mes profunda de la terra . Al final aplaudiments i agraiments a tota la gent present que va fer posible aquesta aventura  .
En acabar la presentació  ens anem a sopar al bar Bohemia on  disfrutem d´un sopar de germanor i parlem de les  vivències del dia i projectes futurs .
 

Al final del sopar es  fa una menció  molt emotiva a Joaquim “lo pastor”  que gracies a ell i la gent del poble  ens han donat a conèixer les cavitats que  hem pogut disfrutar aquest  cap de setmana . Després , un agraïment als organitzadors  i en especial a Tomàs que ha segut un molt bon amfitrió ,  passem al sorteig  per als participants en el quasi tot el mon se’n va amb algún detall .    


Una vegada  acabat el sorteig baixem  al bar i continuem les xarrades  amb tants amics que han vingut aquest cap de setmana .  Al cap de una estona  i cadascú al seu ritme  ens  anem a dormir per estar al dia següent un altre cop al punt de trobada .


Al dia següent  matinem i  anem al punt de trobada on la gent s’apunta altra volta a  la pissarra  i alguns grups  voluntàriament s’ofereixen per des-equipar  i estalviar algo de feina als organitzadors . Despres de superar “uns petits problemes logístics  amb el material “ marxo amb els companys de la UEC a la cavitat de Calobres per entrar  els últims i  des-equipar-la ,  Alli ens trobem a dos que hi han un grup de vuit   que están encara  dins  . grups  uns que ja surten del club de Alcala de Xibert  i ens comenten
 

Aprofitant un temps entre grup i grup baixem  un company i jo   fins al  últim pou   on  ens trobem  amb el grup de  vuit persones del club d’espeleo de Igualada  ,  allí ens creuem  i tenim una estona per  xarrar  , baixem  fins baix i tornen  a muntar  detrás de ells  per  lo que en menys de dos hores  en pogut entrar i sortir de la cavitat  .
 

Els nostres companys entren despres  disposats a des-equipar la cavitat  , mentres tant  anem a la zona on tenim els vehicles per  menjar i beure .
Aprofito que  surt un cotxe per anar amb  ells   i despedirme dels  companys de la UEC que una volta mes  me han fet sentir com a casa .
Me’n vaig ,  cansat  però amb molt bones sensacions, molt agraït als organitzadors  per  fer aquesta tasca  i convençut no sol de que tornaré el any que be si no de que ara  ja  hi ha un espeleòleg mes a la  UEC  .
Tono Albiol.

Una respuesta a “4a Trobada d’amics espeleòlegs: Crònica i fotografies”

  1. Molt bona crònica i bones fotos. No cal dir lo bona que ha estat la trobada, moltes felicitats a tots!!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *