UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Barranquisme als Alps Marítims

27 junio 2014 per uecbarrancs


Aquest passat pont de sant Joan aprofitant que hi havia 4 dies, vam decidir de fer una escapada als Alps Marítims.
El divendres al migdia sortíem en direcció Sigale, on vam arribar la matinada. Fem un bivac improvisat al pàrquing i al dissabte fem Riolan i Aiglun afluents del riu Estéron. Els dos barrancs en poc desnivell, però impressionant gorges, en alguns punts de més de 200m. 

El diumenge canviem de zona, pel mati fem Challandre, afluent de Tinée, el barranc amb inici sense interès entre ressalts i blocs, però a la seva part final molt ven excavat formant ràpels i tolls molt enllaçats. A la tarda anem a fer Amen a la conca superior del Vars, per accedir a ell tenim de creuar el Vars, on patim un poc a causa del fort cabal. El barranc esta excavat en una roca de color vermell, format salts tobogans, mamites trampes i  amb unes grans cascades enllaçades al seu final.

 Dillums anem a la conca de Vésubie, on fem de mati la Bollène un barranc molt divertit en molts de salts i tobogans, l’únic inconvenient es la poca continuïtat ja que hi ha trams obert entre gorja i gorja. A la tarda fem l’Imberguet un barranc molt ben excavat en calcari desembocant directament al Vésubie.
Dimarts ja per a finalitzar fem la perla de la zona la Maglia, barranc completament enllaçat amb salts, tobogans i algun ràpel. Una de les seves característiques l’aigua blava super cristal·lina. I a la tarda un altra cop direcció a Catalunya.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *