UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Barrancs a Beseit

12 marzo 2013 per uecbarrancs

Aquest cap de setmana hem anat a la zona de Beseit, per aprofitar el bon cabal de rius i barrancs, gràcies  al desglaç i la llevantada de principis de setmana. 

 El dissabte fem el barranc de la Bonyiga , situat a la capçalera  del Barranc de Marraixa, afluent de la conca del Riu Pena.  Es tracta d’un barranc en petits trams engorjats, amb ràpels, salts i tobogans. Amb un espectacular circ al mig del descens, amb una bonica cascada parabòlica 45m d’altura. Una vegada finalitzat, anem aigües avall fins al barranc del Marraixa per a realitzar els seus estrets, que es poden veure clarament des de la pista forestal, on formen un gran meandre. Es tracta d’un tram engorjat, amb un rapel, amb forts moviments d’aigua i blocs semi-sifonats.

El diumenge fem el Coll Redó i Carboneres a la conca del riu  Ulldemó. La primera part la trobem en un cabal suficient, per a donar-li un encant al circ de 70m. Una vegada a les Carboneres el cabal ja és fort, on tenim d’estar alerta, al primer rapel de la gorja. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *