UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Canal de la Selleta del Pinell

16 septiembre 2012 per uecbarrancs

Quedem a ferreries a les 10 del matí, tres personatges del curs de barrancs d’este any, Miriam, Toño i Enric. Fent un tallat decidim el barranc que farem avui en l’ajuda del llibre “Els 50 millors barrancs del port”, encara som “novatos” i no coneixem molts barrancs excepte els que vam fer al curs. Ens acabem de decidint pel barranc de la selleta del Pinell, molt vertical i de nivell mitjà i catalogat com a molt interessant, característiques que ara podem reafirmar.  A més a més hem vist per internet que ha estat reequipat aquest abril passat.
Agafem lo cotxe, no sense abans utilitzar el “comodín del público”, trucar a Barquero perquè ens explique com em d’arribar exactament, no falla mai, jejeje.

Anem cap al Mas de Barberans, un km passat el poble ens desviem a la dreta, on hi ha un cartell que posa “zona recreativa la vall”, continuem fins desviar-nos a l’esquerra al creuant el barranc que anàvem seguin per la carretera.
Arribem a l’abeurador de les “carroveres”, bueno segons el llibre un aljub, incultes de natros no sabíem que volia dir, aparquem, preparem pataquets i agafem la sendera que surt del mateix aparcament. Pugem durant 40 minuts un bon desnivell seguint marques roges a les roques.
Ja en acció, el barranc s’estreteix molt i els dos ràpels més alts, de 24m cadascun, han estat molt divertits i espectaculars.
En definitiva, no cal anar lluny de casa per poder gaudir de barrancs curts i divertits.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *