UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

TRAVESSA DE FARRUBIO

9 septiembre 2012 per uecbarrancs

Aquests dies passats vam anar a mirar un forat que, com sol passar havia trobat Rafel, vam estar un rato furgant i ho vam deixar per mes endavant ja que no es veia una continuació massa evident. Mentre uns estàvem picant Rafel va anar a fer una volta i en va trobar un altre, i torna a començar traiem una mica de pedra i ho deixem per mes endavant ja que hi ha un roca que ens barra el pas.
Com que encara queda mati anem a caminar per un mar d’argilages i coscoll que ens deixen les cames marcades (aquest any ja no ens podrem posar minifalda) i en un espero una mica per baix de les puntes de Farrubio salta la sorpresa. Sentim a Rafel que crida: Ei ara si que hem triomfat!
I una vegada tots reunits estem al voltant d’una escletxa d’uns dos metres d’alçada a l’entrada però que una vegada dins va guanyant alçada, anem avançant cap a dins de la muntanya en bones dimensions, a uns metres de l’entrada David i Rafel van per una galeria que va per baix i jo vaig per una que va per dalt i que al cap dels metres es troben, les dimensions son bones i al cap d’una cinquantena de metres aproximadament es veu una finestra que dona a l’exterior a uns cinc metres d’alçada, grimpem i sortim al carrer a l’altre costat de l’esperó.
En total la travessa deu de tenir uns 50 metres però fent totes les galeries la cavitat deu d’estar al voltant dels 100 metres ja que hi ha una galeria que es prou llarga. En resum un bon mati d’espeleo amb sorpresa agradable al final, i una altra travessa al Port, La Travessa de Farrubio.
Aquí es demostra una vegada mes dos coses:
 1.- Que per a trobar forats s’han d’anar a buscar i perseverar (en això de buscar i perseverar Rafel es un Crak).
 I 2.- Que encara queden forats per descobrir amb boques grans.

TRAVESSA DE FARRUBIO 

PROSPECCIÓ FARRUBIO 

3 respuestas a “TRAVESSA DE FARRUBIO”

 1. Anònim dice:

  Enhorabona per la troballa.
  Poder valdria la pena que mireu de posar-li un altre nom a aquesta travessa, més que res per diferenciar-la i evitar confusions amb el ja conegut avenc de Farrubio.

 2. Anònim dice:

  Moltes gràcies Anònim.

  Crec que es diferència molt be entre travessa i avenc, no? si fes falta ja el canviaríem.

 3. Anònim dice:

  No és la meva intenció entrar en cap mena de discussió bizantina, però trobo que una travessa es una cosa si més no immaterial, és el resultat d'una activitat(fer una travessa). El forat en sí serà una cova o un avenc, o ambdues coses a la vegada si té dues boques.
  De totes maneres la troballa és vostra i vostra és la decisió de posar-li el nom que us vingui de gust.
  I de nou donar-vos l'enhorabona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *