UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Setmana Santa per Asturies: Cuevón de Pruneda, el Ríu Carangres, Foz de Causacas i Cueva la Vegalonga

29 abril 2014 per uecbarrancs

Aquesta Setmana Santa vam aprofitar per desplaçar-nos fins a Astúries per fer barrancs i algo d’espeleo.
El dijous vam quedar l’Helena i Jo, que ja portàvem uns dies per allí, amb l’Anna i Toni que començaven les seves vacances. Per Començar ens dirigirem a la població de Purón per fer el Cuevón de Pruneda. És un barranc-cova que combina una petita travessa d’espeleo i un tram de barranc exterior en sortir-ne. El barranc portava poca aigua però tot i això ens va agradar molt.


En acabar vam canviar de zona per anar al Parc Natural de Ponga, on l’endemà faríem el Ríu Carangres. Un barranc prou llarg amb un total de vint-i-set ràpels, tots molt seguits i amb poques caminades entre ells. Val a dir que tot i que portava suficient aigua, no estava del tot neta a causa dels abocaments del poble de dalt…


A la tarda ens tornarem a desplaçar, aquest cop vam anar cap a Proaza, per a fer la Foz de Causacas, del qual em va agradar molt el primer tram, una gorja molt ven excavada on només hi ha aigua i roca, que a més portava la suficient aigua per a fer-lo xalador sense arribar a ser perillós.
El diumenge plovia i vam aprofitar per fer espeleo. Havíem imprès unes quantes topos de cavitats de la zona per si feia mal temps per fer barrancs. Vam triar la que teníem més prop, sistema de la Cueva de la Vegalonga. Com que només disposàvem de la topografia de planta, vam agafar unes cordes i algo de material d’instal·lació, però sense saber fins on podríem arribar. Vam entrar per la Cueva del Ingles i vam avançar per una successió de sales i passadissos de grans dimensions fins que arribarem a uns pous que portaven a la zona del riu, vam baixar-ne uns quants fins que ens quedarem sense material abans d’arribar enlloc. En sortir vam tornar pel mateix lloc fins que vam arribar a la primera gran sala, d’allí agafarem un altra galeria per sortir per un altra boca anomenada la Vegalonga.

El dilluns ens acomiadàvem de Toni i Anna per tornar cap a casa, ells dos continuaven una setmana més la seva aventura, esperem que en tornar puguin continuar aquesta crònica.

By Barquer.

Una respuesta a “Setmana Santa per Asturies: Cuevón de Pruneda, el Ríu Carangres, Foz de Causacas i Cueva la Vegalonga”

  1. @lbert dice:

    Molt bona setmana sant.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *