UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

CANAL DE SELLETA DEL PINELL I CANAL D’EN MARC AMB LLEVANTADA I DESGLAÇ

7 marzo 2013 per uecbarrancs

Desprès de les  últimes pluges que han fos la gran quantitat de neu acumulada al port, hem aprofitat per fer de «caçadors de barrancs» i intentar trobar el descens més exclusiu per l’ocasió.
 Com no tenim tot el dia lliure, busquem un barranc curt i proper, i decidim anar a la zona de la Vall i Carroveres, per fer la Canal d’en Marc o la de la Selleta del Pinell. 
Intentem entrar a les Carroveres sense èxit ja que la gran quantitat d’aigua que porta la Vall, fa impracticable el baden per entrar-hi en cotxe, llavors hems dirigim a la Canal d’en Marc i veiem que hi surt poca aigua, mirem el mapa i comprovem que la Selleta del Pinell te una zona de captació pareguda, cosa que ens fa pensar que portara la mateixa quantitat d’aigua. Així doncs que diem o ara o mai.
Deixem el cotxe al encreuament de les dos valls i entrem a peu, en una hora i mitja som al primer ràpel. Fem tot el barranc sense problemes, i comprovem que es pot fer amb molta més aigua, ja que els dos ràpels més delicats son els de vint-i-cinc, i com que son tan estrets pots rapelar fent oposició i sense tocar l’aigua. L’única dificultat es arribar-hi, ja que tens que creuar tres cops el de les Carroveres, amb molt més cabdal.

L’endemà com que també disposem de poc temps, hems dirigim a la Canal d’en Marc El cabdal ha baixat i ja no arriba l’aigua al barranc de la Vall, però pocs metres més endins ja corre l’aigua. Fem el primer i segon ràpel del afluent de l’Airosa sense aigua, i a partir de la marmita penjada del tercer comença a corre.

Activitat realitzada per Toni Martinez i Oscar Barquero
  

Una respuesta a “CANAL DE SELLETA DEL PINELL I CANAL D’EN MARC AMB LLEVANTADA I DESGLAÇ”

  1. @lbert dice:

    Quina enveja, a l'espera que el dissabte encara quedi un poc aigua 🙁

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *