UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Sima de Otxabide, Torca del Carlista i Sistema del Rio Munio

12 diciembre 2011 per uecbarrancs

De pont per Euskadi i Cantabrià.

Aquest any, al no hi haure neu per començar la temporada, hem canviat de plans per a fer espeleo, ajuntem-nos així 3 Castellonencs, 2 Andorrans i 2 Catalans. 
Ens trobem al poble de Areatza de la província de Biscaia, on l’ajuntament ens cedeix el frontó municipal per passar la nit del dimecres i dijous. Al dia següent ens endinsem al parc natural de Gorbeia, per visitar la Sima de Otxabide. La sima es troba penjada a la paret de Itxina, una vegada dins accedim per una petita galeria fòssil fins a la capçalera del majestuós pou de grans dimensions, una vegada a la base arribem a la cota -150m. Una vegada a baix fem una visita a la galeria Principal, la del Campament, la del Polp i Gorbea i Sifó terminal.

Els divendres anem a la vall de Karrantza, al karst de Rasines un dels millors de la península. La cavitat a visitar, es una de les grans clàssiques, la Torca del Carlista. Tenint la sala més gran d’Europa i la tercera del món, amb un volum de 115.000 metres quadrats. Accedim per un pou de 60m fins al sostre de la gran sala, on ens espera un pou volat de 97m, una vegada a baix visitem la cavitat a la cota -340, on hi han grans formacions.
El divendres i dissabte ens allotgem al càmping de Ramales. El dissabte anem fins a la petita població de Ason , per endinsar-nos per la Vall de Rolacia, 3h després trobem la torca de los Hombres. Una de les boques del la Travessa del Rio Munio, un quants pous enllaçats per bonics meandres i ens deixen a les galeries inferior, que en poc temps ens tornen a portar a l’exterior, per la boca de la Cueva del Rio Munio.
I per acabar el pont, el gran partit R.Madrid-Barça i al dia següent cap a casa. 

 

 Fotos Rafel:

2 respuestas a “Sima de Otxabide, Torca del Carlista i Sistema del Rio Munio”

  1. Marina dice:

    Tornarem a repetir!!! Fins aviat companys!!! 😉

  2. @lbert dice:

    Han estat molt intensos aquests tres dies, clar que repetirem.
    A veure si a Setmana Santa, podem fer la travessa de la Red del Silencio = Cavallos-Valle.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *