UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

BARRANC DEL COCÓ FONDO

11 diciembre 2011 per uecbarrancs


A les 8:00h ens hem trobat Helena, Ana, Rafel, Oscar Barquero, Jordi Ortiz, Miguel i jo per realitzar un barranc del Port, conegut per tenir una de les aproximacions més dures del massís. Després de deixar el cotxe de Jordi prop del Mas Francisquet ens hem dirigit amb la resta de cotxes a l’Àrea de lleure de la Vall. Allí, després de deixar el Mas Petrolí a la dreta, hem anat pujant per la Canal d’Enganyó. La pendent ha anat augmentant fins al punt d’haver alguna grimpada que altra. Per la dificultat i duresa de l’accés més d’un ja es pot imaginar qui va descobrir aquest barranc. Per suposat, el Sr. Tirón. Les sueres i l’augment de pulsacions han fet pujar els colors de cara de tots i, sobretot, els d’Helena, que a partir d’avui es coneix amb el nom de Heidi.

Un cop al barranc han començat els innumerables ràpels, un darrera l’altre fent cas de les lliçons dels grans mestres. Hem anat sense encantar-nos sortejant cadascun dels trams. Hi ha ràpels per a tots els gustos; més curts, més llargs, bruts, verticals, amb basses per esquivar… o no esquivar, com Rafel, que s’ha atrevit a sucar un peu. Un ràpel, un altre, uffff!! Això no s’acaba i ja són les dues de la tarde. Aix!! Els meus budells demanen teca. I això que n’hi havia que volien dinar al Pou de les Neus. ‘Quan queda?’ ‘5 minuts!!’ Sí, sí… Finalment, ens trobem amb un sender i decidim abandonar a falta de 3 o 4 ràpels. Sí, com se sent, ABANDONAR!!

El sender ens ha conduït al barranc de les Carroveres després d’esquivar la malesa, on Miguel ha deixat part de les malles del Lidel i jo el cavell per voler anar per una variant. Finalment, hem divisat el cotxe prop les 17:00h. I quina felicitat, veritat Ana? Amb Jordi al volant fent rallys per arribar a temps a portar la xiqueta al cine, hem pujat a buscar els altres dos cotxes a l’Àrea. Després, una part del grup ens hem quedat al Mas devorant entrepans, sense parlar.

En resum, ha estat un dia genial, on cadascú de nosaltres ha aportat lo millor; uns les seves aptituds barranqueres, altres cançons en un anglès perfecte i fins i tot n’hi ha hagut que s’han atrevit a reproduir capítols de Bob Esponja!! Quina xalera!!

By Maggie


2 respuestas a “BARRANC DEL COCÓ FONDO”

  1. campanilla dice:

    Ole ole quina croniqueta!! molt be Marga! la proxima surtida con el "entrepan" o me morire de hambre y mutare a vampira!! jijijiji…

  2. Maggie dice:

    Tota la raó tens 'Bel·la de Amanecer'!! A la ParteII portarem bocadillos, que casi mos desmaiem per inanició. Ja, ja!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.