UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Avenc dels Ampostins- La Caramella.

17 junio 2011 per uecbarrancs

El dimecres per la tarde, al sortir de la faena, aprofitem per fer una mica de cames per prepararmos per al -500 i puijem fins al Avenc dels Ampostins a la Caramella.
Per situar-lo, cal que puijem per la sendera normal de la Caramella a Caro, i uns 250 metres després del cruse que aniries a puijar a Mola Castellona per la part frontal, el trobem a escasos 4 metres de la sendera a la dreta en sentit de puijada, a escasos metres del single que forma la capçalera del Barranc del Racó de la Gralla.
Més concretament a les coordenades (Datum WGS 84):
  40°48’13.16″N
  0°22’22.48″E
 L’avenc te uns 40 metres de fondaria, i al final es pot fer una grimpadeta per accedir per un petit pou de 4 metres al fons de l’avenc format per un petit bassal d’aigua, aquest s’alimenta per un rajolí d’aigua que dolla per la paret frontal, i que ens va servir per veure una mica. Nosaltres ho varem equipar tot amb una corda de 65m i en varem tenir prou per instal·lar també el pou de 4m per la finestra remontant.
Les instal·lacions estan formades per spits i un pitó. I són suficients per instal·lar-lo sense cap fregament a la corda.
A meitat de l’avenc, en una repisa, ens varem trobar un jabalí desafortunat que va caure a l’interior  possiblement quan fugia d’un caçador u atre, activitat que pareix que s’està potenciant a la zona,  possiblement no va mirir de la caiguda, però l’hi va ser impossible sortir-ne.
 
La intenció era baixar després pel Barranc del Racó de la Gralla, un clàssic durant moltissims anys, però que actualment fa més d’un any que el Parc Natural a prohibit sota l’aparença d’una regulació de la qual no donen permisos sesnse al·legar cap mena de justificació…

Les fotos:

Una respuesta a “Avenc dels Ampostins- La Caramella.”

  1. […] un avenc que per la seva dura aproximació és poc visitat, en aquest enllaç està la crònica dels nostres companys que hi van anar fa 6 anys. L’avenc es situa per la zona de la […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *