UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Cova del UF2

1 diciembre 2010 per uecbarrancs

Aquest diumenge en el marc de la sortida anual de descoberta de l’espeleologia que organitza la UEC Tortosa hem visitat la Cova del UF2, a la finca de Carlares als Ports de Tortosa Beseit. Aquesta cavitat és ideal per a un primer contacte dels qui vulguen conèixer el magnific món subterrani, ja que no presenta cap complicació, te un desnivell de -72m i un recorregut de 202m.
L’estreta entrada dona pas a una petita sala on si troben restes d’animals que hi deuen passar els dies més freds, tot seguit una desgrimpada ens deixa a una sala molt més gran, en la qual trobem la continuació atraves d’una altra desgrimpada que precedeix una gatera vertical que no presenta problemes d’entrada, però que de sortida si (mireu a Toni al minut 9:00 intentant sortir…), després d’aquest un estret conducte ens porta a una petita sala on trobem bastant de fang al terra. Després una serie de passos estrets a traves d’un meandre ens porta a una altra gatera vertical que amb els ànims dels demés aconseguim passar tots, encara que alguns no ho tenien clar en un principi.  Després es succeeixen sales grans i petites amb algun pas estret però ja sense complicacions i s’arriba a l’última sala, on després de fer-nos la foto de grup emprenem la sortida mentre l’equip de topo fa la seva feina.  
Els passos estrets d’aquesta cavitat done fe, que els qui arriben al fons poden estar contents i ja considerar-se uns dignes espeleòlegs!
Situació:
Les fotos:

La topo:
Cova del uf-2
El video:

Cova del UF2. from Saba Productions on Vimeo.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *