UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Explorant el laberint dels Grans Blocs. Avenc del Polit.

22 noviembre 2010 per uecbarrancs

Aquest dissabte vam anar a continuar l’exploració del gran caos de blocs que hem anomenat el «Laberint dels Grans Blocs». Vam fer dos equips per poder explorar les dues incògnites principals que varem descobrir la setmana passada; les gateres i el pou de l’escletxa. 
D’aquesta manera Cantero i Albert van anar a explorar la via de «les gateres en fang» o també coneguda com a via Cantero-Mauret, la qual els va portar a traves de innumerables gateres i passos delicats a l’altura de meitat pou Mali, al qual van accedir pel lateral de la rampa de blocs. Pel camí varen descobrir la «Sala Caòtica» de volums semblants a la primera gran sala de l’Avenc, i que com el seu nom indica, es mereix estar al laberint.
L’altre equip el varem formar J.Tiron i Saba, amb l’objectiu principal d’equipar i explorar el pou en forma d’escletxa. Vam utilitzar un pont de roca com a primer seguro per la corda, i amb un passamà d’uns 2m per  a buscar una bona vertical a l’escletxa vam clavar un parabolt. Des d’aquest amb uns 5 metres de descens n’hi va haver prou per comprovar que finalment l’escletxa es tancava deixant poc més de 10cm per on s’esmunyien les pedres que baixaven uns 10 metres més, però inviable per continuar. 
Després d’això vam continuar l’exploració per la «Sala dels grans Blocs» on vam desobstruir un pas que novament es feia inviable als pocs metres. Però la sorpresa va venir quan varem descobrir un conducte gairebé vertical que amb una desgrimpada un poc exposada ens va deixar dalt de la sala volada, i per tant als nostre peus s’obria el gran pou Mali, amb els seus 60metres d’altura. D’aquesta manera vam poder fer una petita travessia, ja que vam tornar remuntant la via normal.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *