UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Espeleologia amb conglomerat: Montserrat Ubach i Pouetons.

1 noviembre 2010 per uecbarrancs

El dissabte tornem a matinar per anar a fer espeleo, agafem l’eix de l’Ebre i el del Segre per anar fins a la comarca del Solsona, a baix de la paret de Canalda. En dirigim a la Casa Cavallera per demanar el permís al propietari de la finca per poder realitzar l’avenc de Montserrat Ubach, ja que porta ell la gestió, no pas la federació.

Anem al pàrquing i preparem tot el material 315m de corda (120+70+40+10+40+35) i una trentena de mosquetons i xapes. Comencem la visita anem davallant per amplis pous fins a la cota -80 on tenim de superar una gatera amb aigua i fang. Continuem davallant fins arribar al fons a la cota -198’5m, sent la cavitat més profunda de Catalunya amb roca conglomerada. Fem un petit mos i surt de cara amunt amb un parell d’hores ja estem a fora.

Anem a sopar i a veure el Barça, on després anem dormir a Montserrat. De bon mati sortim des del coll de Can Maçana carregats amb tots els trastes en direcció a la zona d’Agulles concretament al refugi Vicent Barber per realitzar l’Avenc dels Pouetons, un altre de roca conglomerada, però amb més formació que l’anterior. Comencem la visita i a la cota -105m trobem una replica la Moreneta, continuem fins a la cota màxima -123m. i una altra vegada cap a fora.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *