UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Reequipament del Coll Redó i recuperació de la sendera de les Carboneres

8 noviembre 2010 per uecbarrancs

El dissabte ens vàrem ajuntar amb els companys de l’Espemo, que van vindre a ajudar-nos en la tasca de reequipament que estem fent gràcies a la subvenció de la FEEC.
El barranc escollit va ser el Coll Redó i Carboneres situat al límit de la província de Terol; on moltes de les seves instal·lacions encara eren del seu primer descens l’any 1993.
Vàrem substituir totes les instal·lacions per tensors químics 10×100 inox de Raumer, excepte els dos últims ràpels, que com és habitual, ja no ens quedaven bateries. Un d’ells es pot saltar i l’altre té un pi a la dreta per poder rapelar (tornarem quant sigui possible i tinguem ganes).
La sendera de les carboneres
Una de les coses més interessants va ser que en acabat vàrem netejar i marcar una sendera, de la que no hi ha constància a cap mapa. És una sendera que puja des del riu Ulldemó, vorejant tot el barranc de les carboneres (tram no recuperat), fins arribar a la gorja de les Carboneres, on canvia de banda i s’enfila fent ziga-zaga per la muntanya fins a un collet on salta a l’altra vessant. Una suau baixada i torna a creuar el barranc; continua un petit tram suau i després s’enfila per una forta canal i una petita tartera, fins arribar a dalt un balcó, baixa fins a creuar el barranquet de Coll Redó, el remunta per l’altra riba i gairebé al final de tot fa un petit tram per dins d’ell, fins arribar a la pista del Regatxol, a la corba de l’argila.

Una respuesta a “Reequipament del Coll Redó i recuperació de la sendera de les Carboneres”

  1. diego dice:

    molt bones aviu hem fet aquest barranc i l'hem trobat equipat fantastic ,les reunions molt ben ubicades ,Felicitacions !! es d'agrair l'esforç.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *