UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

El laberint dels Grans Blocs. Avenc del Polit.

13 noviembre 2010 per uecbarrancs

Aquest dissabte, Cantero i Saba anem a revisar una de les últimes incògnites pendents a l’Avenc del Polit. La idea era remenar i buscar pas entre el caos de blocs de la primera sala de l’avenc en direcció a la pista, i es que (hem direu tosut) continuo pensant que surt molt d’aire per la boca per al volum explorat fins al moment…
Hem entrat molt motivats, i ens ha servit per estar tot un matí menejant blocs amunt i avall, fent passos molt estrets i delicats, etc, etc, tot per descobrir i explorar un ramal nou, el «laberint dels grans blocs».
Crec que el nom defineix a la perfecció aquesta zona de la cavitat, ja que ens hem desorientat més d’una vegada, i sort nem tingut de les fites que hem anat deixant per marcar els passos clau per tornar a sortir del laberint.
Resumint, hem explorat un volum equivalent a més o menys la primera gran sala, però entre blocs, amb una sala nova a destacar, «la sala dels grans blocs» i un nou pou que espera impacient el soroll del taladro, ja que avui anàvem justos de temps.
El nou pou és una diaclassa d’uns 50 cm d’ample i que pareix que baixa com a mínim uns 20 metres. A simple vista crec que està orientat amb la mateixa direcció que l’escletxa del xipirò, però a la banda oposada respecte la primera gran sala, però caldrà fer les poligonals fins allí des del principi del laberint de blocs, ja que hem pegat tantes voltes per allí dins que no me crec res del que hem pugui fer pensar la meva intuïció. 
Però el millor ha arribat quan sortíem, Cantero ha vist una gatera oculta detras d’uns blocs, i un cop l’ha passada ha fet uns 50m en la direcció de la pista, fins que un petit pou l’hi ha barrat el pas, però ha pogut veure una gran sala que es troba al fons d’aquest. Jo fins allí no he pogut arribar, ja que per molta maseta i escarpi que portem, quan rasca, rasca… i no he pogut superar la forma de S que fa la gatera. Inclús pel que m’ha explicat Cantero (i he sentit com rascava i renegava) després ha fet una altra gatera que l’hi ha donat seriosos problemes al sortir.
Al sortir hem aprofitat per cambiar la corda fixa que hi habia a l’escalada que porta al balcó de les mamelles, a la primera gran sala. L’escalada la va fer Cantero fa uns dies, en l’esperança de trobar continuitat, però no va ser així, i simplement és un balcó en dos mamelles penajat a 12m d’altura.

Caldrà tornar en més temps, taladro, material de topo, material d’instal·lar,  i fato en general , però sobretot , tindrem que tornar abans que arriben los polvorons i los turrons, per que tot allò és molt estret!

clica per veure la resta de les fotos 

3 respuestas a “El laberint dels Grans Blocs. Avenc del Polit.”

 1. El salvaxaes dice:

  Veig que el tio Cantero continua peganli canya de valent, pera variar!!!

 2. Jordiet dice:

  Quina passada, trobar un nou pou, ja tinc ganes d'entrar a vore a on dona……

 3. que pasa cantero, estas penjat!!
  Haveure quan podem fer alguna coseta junts. Una abraçada!!
  Soc Christian que ens vam trobar a la Ferla.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *