UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

TRAVESSA DE L’ALBA

30 agosto 2010 per uecbarrancs

Un cap de setmana més ens ajuntem Castellonencs i Ebrencs per a fer espeleo junts, esta vegada anem a la vall de Benasque per a realitzar la Travessa de l’Alba.

De bon mati ens trobem al càmping dels Banys, on organitzem grups, material i poca cosa més. Pugem en cotxe fins als Banys, on emprendrem la pujada a peu fins al llac de l’Alba, una vegada al llac sense massa dificultat trobem la entrada superior el Bujerin.
Esmorzem un entrepà i fem dos grups per a fer la travessa (Jota, Pena, Vicent i Marc) (Cantero, Barquero, Pinyol, J. Tiron i Albert).
Entrem primer els Ebrencs i després els Castellonencs. Comencem amb una petita boca que ens deixa un pou de 32m amb les parets completament blanques, una part estreta gens ni mica comparable amb les estretors del Port. Un pou de 16m, un petit meandre ple de fang i d’aigua anomenat la Porqueriza, un gran pou de 56m que ens deixa a un petit curs d’aigua subterrani amb esplèndides cascades, poc desprès ens separem per unes galeries fòssils que ens fan arribar a la sala Maldita.
En aquest punt deixem la via normal, travessem tota la sala i busquem la nova via Maladeta-Llòpis-Leonor, passem entre uns blocs i deseguida arribem a una zona amb uns passamans molt atlètics, un pou de 14m i arribem a la galeria de les piques un dels trams més bonics de la travessia, amb molta formació i gurbs. Continuem un altre pou, i fem cap a la galeria de les Pisolites, dos pous de 27m i arribem a una zona un poc caòtica on veiem un antic bivac d’exploració, trobem la continuació i fem cap a la sala Leonor de grans dimensions i una espectacular cascada, on tornem a estar a la via normal.
Davallem l’últim grau pou, i fem una paradeta per a fer un mos, seguim la galeria de les Angunies fins a l’exterior, superant estretors, ressalts, blocs, passamans i per fi arribem a la boca inferior amb un total de 5h30’.

A la nit sopem tots plegats a una caseta de pastors, unes copes al Petronila i el diumenge l’aigüeta de Barbaruens per netejar el material.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *