UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Barrancs al Parc National des Pyrénées

23 agosto 2010 per uecbarrancs

El divendres ens trobem a Gèdre uns quants uequeros vinguts de diversos llocs en rutes diferents, per poder fer barrancs per la conca de la gave de Gavarnie i d’Ossoue.

Barrancou de Saugué
Situat a la banda esquerra de la gave de Gavarnie un poc més amunt del barranc que va cap al circ de Troumouse. Barranc ben formats en trams separats per blocs, cabal permanent i alt. La gran majoria dels ràpels son per dins l’aigua, equipament excel·lent.

Gargantan de Ossoue Superior

Situat davall la pressa que hi ha al final de pista Ossoue, accés per a pujar al Vignemale i al Refuge de Baysselance. Barranc molt esportiu però curt, olles i petits meandres molt polits, marmites trampa foradades. Cabal permanent de desglaç, aigua molt freda, equipament bo.

Gargantan du Marboré
Situat al mateix circ de Gavarnie, el tram engorjat del costat del Hotel. Gola molt estreta, amb moltíssim cabal, gracies a la gran zona de captació del circ. Moviments d’aigua de tots els tipus, contracorrents, rebufs, drossatges, bolets… Equipament pràcticament inexistent, un buril i un spit.
Barrancou des Tourettes
Situat a la banda esquerra de la gave de Gavarnie davall del refuge de Serradets. Barranc poc definit però amb cascades de mitja altura, amb bon cabal entre mig d’un bonic bosc d’avets i pi negre. Equipament acceptable però antic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *