UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

1er cap de setmana del curs d’iniciació al barranquisme

19 abril 2010 per uecbarrancs

Aquest cap de setmana hem començat el curs d’iniciació al barranquisme organitzat per la UEC Tortosa juntament amb la FEEC. Tot i que el temps ens ha fet una mica la punyeta hem pogut treure molt de profit d’aquest primer cap de setmana de curs.
El dissabte pel matí vam fer les classes teòriques al local de la UEC, on després d’una petita introducció i les presentacions oportunes vam explicar diversos temes com son: el material, tècniques de progressió, ancoratges, maniobres amb el vuit, nusos, hidrologia bàsica i logística prèvia per preparar el descens d’un barranc. Amb tot això explicat vam fer un caferet i la resta del matí varem dedicar-lo a practicar nusos i maniobres amb el vuit.
Després, dinar conjunt a prop del local i com el temps no ens va permetre anar a fer les pràctiques planeijades al Salt del Colom (reequipat per nosaltres com a petita escola per a barranquistes novells), varem tornar al local per continuar practicant maniobres i nusos, veure un petit video de barranquisme de 10 min, i fins i tot preparar la logística del barranc del dia seguent (localitzar-lo sobre el mapa, identificar accés i retorn, i preparar material necessari)

La veritat és que el reduït nombre de cursetistes (6) ens ha permés poder aprofundir moltíssim, i al finalitzar el dia tots els cursetistes sabien bloqueijar-se sense problema i fins hi tot sortir d’una reunió volada (biga del rocodrom) amb el vuit bloqueijat i un estrep, un 10 per a tots ells!

El diumenge el temps no ens va respectar el més mínim, tot i així vam seguir amb el planning previst, i a les 8 del matí ja marxavem cap a la Vall Figuera. Per reduïr l’activitat varem entrar pel Salt del Ximenot, on vam fer els dos últims ràpels per presentar-nos a La Vall Figuera sota una boira pixadora. Tots els cursetistes van poder practicar els ràpels amb doble i simple corda, i fins i tot un ràpel guiat per evitar la marmita trampa, també van practicar el bloqueig aprés el dia anterior. En total unes 4 hores de barranc fins empendre el puijador de les gubies per tornar a la carretera.
El proper cap de setmana continuarem amb el curs a la Caramella i La Paridora, i possiblement també al Salt del Colom.
Aquí teniu les fotos:
fotos de Saba
fotos de Toni

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *