UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Avenc dels Esquirols, -184m

1 febrero 2010 per uecbarrancs

El diumenge de bon mati ens trobem amb els companys de l’Espemo, emprenem l’autopista fins a Vilafranca del Penedès, desprès agafem la N-340 i un cop passat el coll de l’Ordal ens endinsem per la urbanització del Lledoner fins al pàrking de l’avenc. Ens repartim les tasques, uns preparen l’esmorzar a base de carn rostida i els altres el material d’espeleo.
Comencem la visita a l’Avenc dels Esquirols, Cantero, Mota i Albert son l’equip d’instal·lació, Helena la fotògrafa i Barquero, Cucala i Albeseta l’equip de desintal·lació. Entrem per la boca esquerra amb un pou de 23m, després una curta gatera i un pouet de 8 i ens situem a la sala de l’Orgue. Una gatera i un passamà de 5m i ens deixa a un espectacular pou aeri de 42m, a uns metres del seu fons hi ha finestra que ens dona pas a un pou de 21m. A continuació una petita vertical de 9m, un parell de ressalts de 6 i 5m, on trobem una petita saleta, un altre pouet de 16m (on Cantero clava 2 spits d’inox, ja que els que havia estaven molt deteriorats per l’òxid), arribem a la base del pou on cau bastanta aigua. Passem un parell de gateres i ens situem al pou de 36 (pou GES) un cop al fons ja fem l’últim pou de 18m i arribem per fi al fons de l’avenc.
Sortim els 4 cap a munt i deixem que el trio de desinstal·ladors facin la seva feina. Una vegada a fora els 4 preparem la rostida per a berenar. Sobre les 18:00 surten de l’avenc els tres, baldats i amb els 250m de corda.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *