UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Avenc del Taix. Vandellós.

7 febrero 2010 per uecbarrancs

Aquest diumenge hem anat a la serra de Vandellós per tal d’explorar un avenc, que Joan Tiron només sabia de la seva existencia però que no en teníem cap classe de referència, ni topo ni res, de fet no sabíem ni a on estava, nomes mes o menys la seva situació al mapa, L’AVENC DE LA MOLA DEL TAIX.

Així que a les 8 del matí Rafel, Jordi i Joan cotxe i cap a Hospitalet, allí agafem l’antiga N-340 i després de 4 km, agafem una pista que ens endinsa cap a la serra, després de fer una mica de 4×4 per una pista una mica destrossada deixem el cotxe i en un vent molt fort (sembla que el vent persegueix a Rafel) crestejant cap a l’avenc, al qual arriben en mes o menys un hora de caminada.
Un cop a l’avenc ens hem sorprès ja que l’hem trobat instal·lat en parabolts, baixem un primer pou de 40 metres molt gran i xulo, i la segona sorpresa, també està instal·lada la corda a partir del segon pou. L’Avenc ha estat una descoberta ja que no ens esperavem un avenc en uns pous tan grans i nets, hem disfrutat molt, es un avenc molt recomanable i que tornarem a fer segur, ja que hi ha 7 pous molt atlètics i baixa fins a +-109 metres.

En conclusió ja sabíem que la serra de Vandellós es molt interessant en tots els aspectes i avui l’hem descobert espeleològicament i volem felicitar a la gent que la deixat instal·lat, ho han fet molt bé.

4 respuestas a “Avenc del Taix. Vandellós.”

 1. @lbert dice:

  Ja veig que vau xalar. Vaya rabiada quant hem vaig despertar "la noche me confunde".

 2. Jordiet dice:

  La veritat es que si que t'ho has perdut, es igual un altre dia hi anirem, per cert algú sap qui la instal·lat, es per felicitar-los.

 3. bin dice:

  Ei paios! Què tal la patejada per la solana i les punxes? Vau trobar algun ammonite guapo? Sóc Bin Laden del SIET de TGN. Fa un temps que estem treballant en la reinstal.lació i topografia del avenc. Demà diumenge pujarem a suar un rato a veure si ho anem enllestint abans de jubilar-nos. Ens veiem!

 4. Jordiet dice:

  Hola Bin Laden, moltes felicitats per la feina que esteu fent en l'avenc del Taix a quedat molt ben instal·lat, i es un avenc que val la pena de fer, es molt xulo. Si no m'aquivoco jo et vaig portar una vegada en camilla per la cova urbana de Tarragona (en un simulacre de rescat). Si algun dia voleu venir a fer algun avenc als Ports tan sols ens ho heu de dir. Ens veiem!!!!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *