UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Article d’opinió

23 noviembre 2009 per uecbarrancs

El Mario Gastón sempre s’ha caracteritzat per tenir les idees molt clares sobre que es el barranquisme i el que comporta. Això precisament es el que ha plasmat en aquesta carta oberta que serveix per ficar les coses al seu lloc.
Al meu entendre aquesta manera d’afrontar la realitat es aplicable a tots els esports relacionats amb la muntanya com son el barranquisme, l’espeleologia, l’escalada, la bicicleta de muntanya etc, on els practicants d’aquests esports estem veient com últimament sens considera furtius del medi natural i sens criminalitza. Cada dia veiem exemples que amb clares finalitats empresarials o d’aprofitament personal per part de propietaris de terrenys forestals o administracions criminalitzen qualsevol manera de gaudir de la natura si aquesta no els aporta beneficis immediats a ells, i imposant la seva pròpia «llei» que moltes vegades ens recorda que la mentalitat democràtica no ha arribat a tot arreu.

Aquí teniu la carta oberta d’en Mario Gastón

des d’aquest blog fem difusió d’aquesta carta i encoratgem a tots els que comparteixen aquestes idees que en facin difusió

2 respuestas a “Article d’opinió”

  1. @lbert dice:

    M’agradat molt aquest article d’opinió. Perquè això ens afecta molt al nostre territori.

    I sobretot ara que ens estan intentant ficar totes les traves possibles, per intentar evitar que poguéssim explorar i topografia una cova hem trobat la gent del nostre club.
    Això no ho permetrem, perquè volem anar a la muntanya lliurement i crec som prou responsables, perquè ningú ens tingué de gestionar el nostre treball.

  2. @lbert dice:

    Aquí ús enllaço un MANIFEST PEL LLIURE I RESPONSABLE ACCÉS A LA MUNTANYA. http://www.feec.org/manifest.htm

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *