UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Avenc de Joan Guitón, -211m .

7 marzo 2017 per Vicent

Fontanars dels Alforins, Valéncia.

El passat dissabte vam anar a visitar l’Avenc de Joan Guitón, també conegut com Avenc del Colmenar o Sima Paquito, amb -211m de desnivell, 1.423m de recorregut i unes estretors dignes de visitar.

Dissabte al matí ens trobem tots a una pista prop d’Ontinyent on van fer nit els companys Lluis, Gila, Lee de l’Espeleoclub Castelló, Mota de
Espeleo Club Morella, Albeseta i Cantero de la UEC Tortosa, amb natros que hem matinat per baixar Josep, Gina, Sarai i jo (Vicent) de la UEC Tortosa, fem un mos i ens desplaçem a la cavitat.

Després d’equipar-nos arranquem cap al forat, al qual hi ha una aproximació d’uns 10 minuts una mica jabalins.

Ataquem en dos equips, Cantero, Mota, Lluis, Gila i Albeseta que instal.laran la Via Fonda, que com el propi nom indica, és la que arriba fins a la máxima fondària, i també desinstal.aran la Via del Fang, que previàment instal.larem Lee, Sarai, Gina, Josep i jo.

Dit i fet, anem entrant, les dimensions de la boca ja donaven a entendre la dinàmica de la cavitat, després del primer pou de 44m i una rampa de 15m ens separem per anar a la Via del Fang.

Instal.lem la primera E4 i anem progressant per les cordes fixes, pels passamans de «La Cúpula» potser la part més bonica de la cavitat, fins arribar a l’escalada de l’estretor del fang, on Mota i Albeseta vindrien a instal.lar el passamà i el P20 per poder acabar la circular, i així va ser.

Arribem a la base del pou de -51m , la unió de les dos vies, i continuem per la Via P-43. Un primer grup começa a sortir de la cavitat, per la Via del P-43 i la Via Fonda, aquesta de reduïdes dimensions. Cantero, Lluis, Gila i Jo, assolim la màxima fondària, on hi ha una formació molt bonica.

La cavitat destaca per les seves dimensions, no regala molts de metres però es progressa prou ràpid, ens recorda als pous de l’Avenc de la Crisi als Ports.

Una vegada desinstal.lat anem a descansar a una Ermita propera, on ens relaxem i montem el campament per dormir.

Diumenge després d’esmorçar anem a vistar El Pou Clar, un barranc amb una zona turística on podem observar surgències i passar el matí de xarreta.

 


Bona activitat companys!
FOTOS DE GILA

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *