UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Un nou avenc al Port. Avenc del Javalí -22 m.

22 febrero 2017 per Jordi Ortiz

Aquest mati ens trobem per anar a pegar una mirada a un forat que havia trobat ja fa un temps per la zona de Farrubio en una zona «javalinera» per la quantitat de argelagues i matolls que fan molt difícil el progressar. A les 09:15 (després de la paradeta a fer el cafè) emprenem per la sendera que puja al Farrubuio i quan arribem al llit del barranc trenquem camp a través per fer una primera parada a un forat que recordava haver vist fa anys. I anant cap al forat en trobem dos de nous que no son res. El forat que recordava tampoc. així que en los garrons ensangonats emprenem la pujada cap a l’avenc que era l’objectiu d’avui. Arribem i com no, comencem a desobstruir i treure pedra. Però a diferencia de altres vegades entra Josep a la primera saleta tira una pedra en un pouet que es veia i se sent OSTRES JORDI AIXÒ TIRA. La pedra havia baixat dos pouets i se sentia gran. Així que ens posem a equipar a l’antiga (clavant espits) i se’ns afegeix Sarai a la exploració (que havia pujat per un altre camí ja que anava en Leo el seu gos). La llàstima es que desprès de baixar el pou el forat s’acaba.

Després em tornat per instal·lar-lo be i fer una petita topo i prenent les mides amb el lector làser, ens dona una profunditat de -22 metres.

L’avenc a quedat instal·lat en «parabolts», sols s’han de portar 3 xapes i una corda de 25 metres.

En resum qui busca troba i la veritat es que la feina de prospecció que fem, avui ens ha donat una alegria HA ESTAT UN BON MATI D’ESPELEO.

Per vore fotos fes clic aquí

i aquí

 

                   

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *