UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Sortida de Club: Cova urbana de Tarragona

22 noviembre 2016 per uecbarrancs

Diumenge passat, després de cinc anys des de l’última visita, la UEC Tortosa es va decidir a tornar a visitar la Cova Urbana de Tarragona. Després d’esmorzar vam agafar tot el material i ens vam disposar a fer una dura aproximació que va consistir en baixar tres pisos de pàrquing subterrani fins a arribar al vestidor, on després d’equipar-nos amb el neopré ja estàvem preparats per a entrar a la cova pròpiament dita.
Després de travessar uns metres d’aqüeducte romà davallem per un parell de pous sense necessitat d’arnès fins a arribar a la primera sala, que hem de travessar nedant fins a un sifó que es pot evitar passant per sobre. A partir d’aquí la cova ens ofereix diverses possibilitats, com ara gateres i algunes sales més. També passem per la Sala del Fang, que va donar per molt…
Finalment vam arribar al límit de la cova, a la Sala Rivemar, que queda ja submergida i només s’hi pot accedir amb bombones. A la boca d’aquesta sala vàrem aprofitar per fer una de les fotos de grup, seguida d’una batalla campal més pròpia de The Walking Dead.
De tornada vam aprofitar just avanç de passar pel sifó del principi i vam anar passant pel «túnel de rentat». Una vegada a l’entrada de la cavitat vam acabar de rentar el material i anar sortint cap a la superfície.
Tot seguit el vermut de rigor i cap a dinar.
Realment val la pena la sortida, és divertida i no requereix massa estona ni tècnica.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *