UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Sotida de barrancs UEC Tortosa al Riu Glorieta

22 julio 2016 per uecbarrancs

El passat Dissabte dia 16 de Juliol membres de la UEC de Tortosa i alguns alumnes de l’últim curs de Barrancs amb algunes incorporacions estel·lars ens desplaçàvem fins al Riu Glorieta per a practicar-ne el descens.

Després d’arribar fins a Mont-Ral dins de les muntanyes de Prades (Tarragona) i equipar-nos, ens vam disposar a fer l’aproximació al riu, caminant una estona, uns 30 minuts, per un sender prou ben senyalitzat.A la capçalera del barranc, una vegada preparats amb el neoprè i havent despertat a uns escaladors que estaven fent vivac, vam començar el que seria per a alguns de nosaltres el primer barranc amb aigua, sense pressa, però sense pausa. Vam anar progressant i descendint per diversos ràpels i salts fins a meitat barranc que ens vam trobar amb un petit embús degut a la molta afluència que presenta aquest riu per als mesos d’estiu. En alguns moments fins i tot vam instal·lar fins a dues vies de corda per anar amenitzant el descens del grup, baixant així amb més fluïdesa ja que en ocasions vam partir llargues esperes en la progressió.

Un riu molt divertit, molt jugable i prou senzill fins que arribem al tram final, El Niu de l’Aliga, on ens vam trobar amb un ràpel acabat en molta panxa i que va fer les delícies per als que mos agraden els saltats.

Però sobretot si al riu li fiquem una nota de 5/6 arriba fins a 6/7 quan al final de tot ens trobem amb un salt de 10/12 metres aproximadament que molts de nosaltres no vam dubtar en repetir, baix la mirada de diversa fauna dominguera que miràvem esperpèntics. ON VAN AQUETS BOJOS??

Y esque potser som bojos o com diuen les agüeles atrevits… però QUE BIEN LO PASEMOS !!!

Xavier Segura aka. Xavi Vinaròs

Fotos de David

2 respuestas a “Sotida de barrancs UEC Tortosa al Riu Glorieta”

  1. vicent dice:

    Hola soc vicent de Vinaros (vicentmartinez.blogspot.com)
    Feu algun curset o sortida entre setmana?

  2. Hola Vicent,
    Les sortides de club les solem fer els caps de setmana.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *