UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

VII Curs d’iniciació al Barranquisme

17 mayo 2016 per uecbarrancs

No entrava dins dels meus plans realitzar un curs de barranquisme, però se’m va presentar una oportunitat que sort que no he deixat escapar perquè ha sigut una experiència meravellosa.
Tot va començar fa un parell de setmanes quan el meu germà hem va animar a participar en aquest curset, que amb un principi constava de dos caps de setmana, però que al final per alguns problemes només ha constat d’un cap de setmana.
El dissabte vam quedar tots a les oficines del Parc Natural a Roquetes i després ens vam dirigir a la Vall Cervera, un cop allí vam presentar-nos i els monitors ens van descriure i mostrar el material i equip bàsic que se’ns proporcionaria a cadascun, també vam practicar els nusos bàsics, tot molt interessant! I al acabar ens vam ajustar els arnesos i al lio! La primera paret per mi i per molts dels meus companys! Tota una experiència, van ser moltes les emocions que vaig sentir, respecte, adrenalina, emoció, una mica de por (no us ho negaré!) abans de baixar pensava on m’he posat? Però al arribar al terra el pensament hem va canviar radicalment…sort que el meu germà m’ha animat a fer-lo!
Hi havien dos parets inicials de 10 i 15m, després quan ens sentíem preparats anàvem a la gran que si no m’equivoco era de 20/25m o bé, teníem l’opció de baixar amb tirolina! Molt entretingut i interessant tot!
Llavors per la tarda ens vam dirigir direcció a Paüls i un cop allí després d’equipar-nos vam caminar i descobrir el barranc sec de les Fonts.
El diumenge va ser un dia intens però molt productiu, vaig aprendre moltes coses noves i vaig viure experiències que mai m’hages imaginat ja que tinc respecte a les altures. Vaig viure experiències que mai oblidaré com tirar-me a un salt a l’aigua des de 8-9m o fer un ràpel de 35m!! 
Tot això ho vaig viure al barranc de la paridora situat als Ports de Tortosa. 
Per finalitzar m’agradaria agrair i felicitar a tots els monitors per la seguretat i confiança que m’han transmès en tot moment, la paciència que han tingut, el bon rotllo, la professionalitat, l’esforç de muntar tots els ràpels i per moltes coses més i  per tot això i molt més GRÀCIES! Espero tornar a veure-us ben aviat! Però espereu, també m’agradaria donar les gràcies als meus companys, ha sigut un plaer coincidir amb aquest curs! Sou genials! I també espero viure més barrancs al vostre costat!

Bueno, que ja esta, ara ja acabo de veritat…A tots el que us estigueu plantejant si fer-lo o no, us recomano fer-ho si teniu l’oportunitat perquè realment aprens moltíssim, es una experiència impressionant, l’ambient es immillorable i segur que després seguireu amb ganes de més!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.