UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

6è curs d’iniciació al descens de barrancs (1r cap de setmana)

12 mayo 2015 per uecbarrancs

Dissabte passat 9 de maig del 2015 va començar el VI curs de iniciació al descens de barrancs. El curs consta de dos caps de setmana complets en els quals s’aprenen les característiques tècniques bàsiques del descens de barrancs, una activitat plena d’emoció, però no eximida de riscos, una de les múltiples raons per les quals aquest curs es duu a terme. A les 9 del matí d’aquest dissabte, a la seu de la UEC (c/Argentina 8, Tortosa) es va dur a terme la presentació del curs i la classe teòrica, on es van veure diversos temes, com la descripció del material i equip bàsic, nusos bàsics, sistemes de progressió amb i sense corda, ús de les instal·lacions de ràpel, interpretació i ús de les ressenyes, entre altres temes. En la tarda, a la Vall de Cervera, prop de Roquetes, es van fer pràctiques al medi natural, on es van aprendre de primera mà des de les principals tècniques pel ràpel fins a les maneres de fer una instal·lació en roca, en previsió del desafortunat cas d’arribar a una instal·lació que hagi estat destruïda per algun cas de l’atzar. Es va acabar el dia gaudint d’una rica birreta freda després d’estar sota el sol durant tota la tarda.
L’endemà l’activitat va començar a les 8:30 del matí a Roquetes, per organitzar-nos en els cotxes i sortir cap al mont de Car, per fer el barranc de la Vall de la Figuera, que inclou el Salt del Ximenot, un impressionant ràpel de mes de 30m, i la marmita trampa, on s’ha de fer una tirolina per evitar baixar i tornar a pujar. El barranc s’acaba amb uns divertits passamans en les Gubies, per després descansar al menjar (que ja havien estat cinc hores des de la sortida!), abans de prendre camí cap als cotxes. Finalment, les respectives birretes!
Una sortida molt entretinguda, en un barranc sec de bon nivell, on es van poder practicar les tècniques bàsiques per a descensos de barrancs d’una manera segura i divertida. Bé pel club!!
Ulises Diego

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *