UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Travessa de L’Alba

23 julio 2014 per uecbarrancs

Comença l’estiu i comença l’època de les travesses, aquest any hi ha gent que encara no havia fet les travesses imprescindibles (Alba, T1 – Santa Helena, etc…) 
i portàvem ja mesos insistint, aquest any em d’anar a fer-les i es així com vam posar dia i ja i som. 

S’ha de dir que la setmana abans de marxar va fer molt mal temps i no ho teníem clar, però la insistència de Sarai ens va fer convèncer als demés i vet aquí que el divendres a les 00:00 ens trobem tots al càmping Los Baños de Benasque per dormir i al dia següent emprendre la travessa.

Comencem a caminar cap a les 10:00 hores i després d’1 hora i mitja aprox. arribem al Bujerin d’Alba (deu n’hi do quina pujada), ens canvien i cap a dins. Fem els pous d’entrada a molt bon ritme tan es així que ens plantem a la Sala Maldita en 2 hores, aprofitem per fer un mosset, el nivell de l’aigua el alt però en cap moment presenta cap dificultat el que sí que fa es que el riu estigui espectacular i gaudim d’unes cascades de pel·lícula.

Després els passamans (sense comentaris…), els pous de la via nova fins la Sala Llopis (3 hores més), aprofitem per fer un mos i menjar-nos uns CALAMARS EN SU TINTA que estaven boníssim (encara que algú els va anar olorant durant la resta de la travessa).
D’aquí a la Sala Leonor que mostrava els seu màxim esplendor amb la cascada a tope.
I ja cap a la sortida que sembla que no arribi mai però al cap de 4 horetes més, ja estem al carrer i encara amb llum, tornada al cotxe i a sopar una pizza a Benasque.
En resum una molt bona travessa amb una millor companyia.
By Jordi

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *