UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

AVENC DEL SALANY

15 noviembre 2013 per uecbarrancs

Aquest dissabte passat com ja feia «massa» rato que no ens vèiem  i ens feia falta fer terapia de grupo i risoterapia sobretot… ( almenos jo..) vam decidir trobar-mos tots els que vam puguer ( ja se sap que això de coincidir tots és una mica difícil….) i fer alguna activitat! L’excusa perfecta per fer més tard un sopar i…..claro, anar de festa! 

Com la setmana anterior uns quants havíem fet un barranc i havíem estat a l’aire lliure…es va decidir que a la setmana següent seria un bon moment per començar a baixar i entrar en contacte con las profundidades de la tierra….
Així que vam retrobarmos el dissabte a les 8 del matí 8 personetes! El Toni, l’Anna, Barquero, Helena, Ricard, Cukala, Sarai i jo( Maria) per fer un avenc, perfecte per iniciar-mos a Ricard i a mi, els únics que no havíem fet mai cap cova….!! Així que vam partir cap a l’Avenc del Salany!!!!
Desprès de fer la paradeta de rigor als Pous de la Neu per fer lo caferet i despejar-mos, vam posar-mos los monos estupendíssims i atractius a muerte i mos vam transformar no sé si en power rangers, teletubbies o caçafantasmes…
Un cop passada la fase de transformació i acceptació de la mateixa ( ja que per a mi era algo nou  i xocant això de portar un mono de color rosa descolorit, de quinta generació lo menos i en més forats al cul que cap altra cosa….) vam anar cap a l’entrada de l’avenc. 
Helena mos va fer la instal·lació, i vam començar a baixar tots un a un….. Barquero i Toni eren los revisors… Vamos tot  controladíssim!!
I un cop reunits a baix vam començar ja a desfilar i a revolcar-mos pel terra…. Fangucheo, posturetes i cachondeo no van faltar com vos podeu imaginar…!!!Tenim documents que ho demostren…jejjeje!!
Em va agradar moltíssim toot! Les formacions eren xulíssimes…  Cada cop em sorprenc més de tot lo que tenim per aquestes terres… La veritat és que és un privilegi poder-ho contemplar i gaudir-ho! 
I desprès d’arribar al final i intentar estar en silenci i en foscor absoluta ( cosa que crec que només vam poder aconseguir durant 4segons) vam començar a tornar al punt de partida.
Ens vam despistar i no vam fer foto del «después»…però us puc assegurar que vam sortir guapets guapets….!!!!
Com no, havíem de carregar piles! com a mínim ens mereixíem una birra…! així que vam tornar als pous i desprès de no una, sino alguna que altra cerveseta i d’anar-nos desplaçant juntament en la taula en varies ocasions buscant la caldoreta del Sol, de remate de fin de tarde vam acabar alimentant a una família de jabalins que va acudir!! O sigue tarde de pícnic i documental de naturalesa en viu i en directe!
I res, aquest dia ja nomès es podia acabar com Déu mana: fent un sant sopar!!! Un súúúper sopar!!!!!!! (eh??! jejje)
I així ho vam fer! ens vam acabar retrobant més tard a la Lira, i en vam ser uns quants més!!!  Van acudir Vicente, Jordi C., Nàtalia, Manolo, Ricard Vic, Núria i Miguel B.. 
I realment trobo i afirmo que ens ho vam passar la mar de bé…!!! 
Gaudir d’experiències i vivències i gaudir-les en gent fantàstica és un goig!!! 
I com havíem començat el dia transformant-mos…així vam acabar… transformant-mos però sense disfresses en les forces especials….!!!!!
Digne de gent súperguerrera com tots vatros!!jajjajajjaj!!

Au xiquets! que més que crònica ha semblat un monòleg!!!a la pròxima que ho proposeu…potser vos ho penseu dos vegades….!
Maria Lanau ( Espacial!)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *