UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Visita a Coume Ferrat

23 agosto 2013 per uecbarrancs

El passat cap de setmana vam anar Cantero, Tiron, Albesa, Tomàs i Jo, a visitar l’avenc Coume Ferrat.
És un dels clàssics del Pirineu francès, que es caracteritza per tenir un pou d’entrada d’uns 250m, i que antigament es baixava en tan sols dos fraccionaments un d’ells de 200m.
Actualment encara esta en exploració i ja s’hi ha assolit una profunditat de més de 700m de profunditat.
Nosaltres vam optar per utilitzar la nova via, que esta més fraccionada. Però tot i així, encara te tirades llargues, entre d’altres, una de 60m, una de 50m i l’altra de 40m.
A les 11:30 del mati començarem a instal·lar el pou. Un cop a la quota -200, vam entrar per una finestra per endinsar-nos a visitar les galeries que hi ha. Com que aquesta part de la cova, és la que l’estan explorant, no té topografia publicada. Nosaltres anàvem deixant reflectors per on passàvem, per així trobar bé el cami de tornada.
Desprès d’unes hores provant galeries, vam topar amb la que donava al riu, a traves d’un rapel d’uns 30m. Un cop a baix, vam seguir el riu, fins que a les 17:30, arribarem a la quota -300 més o menys, ja que al no disposar de topografia, ens guiarem per l’altímetre del rellotge.
Llavors decidirem tornar cap a la superfície. A les 22:30 recollíem l’ultima corda del pou, i sortíem de Coume Ferrat, amb moltes ganes de tornar-hi, i encara més de fer un bon soparet.

by Barquer

 

2 respuestas a “Visita a Coume Ferrat”

 1. Anònim dice:

  Fa 30 anys vaig estar a l'avenc. El resultat de la nostra visita a l'avenc va ser publicat a Sotaerra nº 5 (1984)
  Curiosament i mirat la topo que vaig fer i a 200 metres tinc una incognita en forma de finestra que suposso que es per on continua la cavitat. Em va semblar un bonic pou i encara no estaba descoberta la continuació. Ara mateix es un sistema de gran fondaria amb més de deu kilometres de recorregut. El riu es unameravella , oi?
  Victor Ferrer

 2. Barquer dice:

  Sí, és una meravella, hi ha grans galeries amb cascades molt boniques. Res a envejar de les grans cavitats de Cantàbria.

  Barquer.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *