UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

25-26-27 de Maig . Mayenkos Punky 2013. Bielsa

12 junio 2013 per uecbarrancs

Ja que enguany no es celebrava la trobada de Mayencos a Morillo de Tou alguns membres de la UEC vam decidir organitzar una trobada informal a Bielsa, les dates triades van ser el 25, 26 i 27 de maig i el lloc de trobada va ser el càmping Bielsa. 22 persones de diferents racons vam gaudir d’un cap de setmana perfecte i amb molta aigua als barrancs.
 Divendres, 25 de maig: Aprofitant que el càmping es troba a 5 minuts de la Foz de la Canal; l’Anna, la MClaire i jo (Toni) vam decidir anar a fer la seva part inferior un cop haguéssim acabat de muntar les tendes, ja que vam ser el primers en arribar. El barranc baixava molt alegre i arribar a algunes instal·lacions sense corda es feia molt complicat i fins i tot una temeritat, vam haver de muntar els ràpels fins a la següent instal·lació i fins i tots algun desviador. En resum va ser un descens amb moltes maniobres però sense cap perill, és a dir, un descens molt divertit i entretingut.
Dissabte, 26 de maig:Degut al gran nombre de persones que erem ens vam dividir en 4 grups per realitzar quatre descensos diferents . En Jordi (Skapt) i en Patxi van a anar a la canal lateral del Espuena, el Nel i el Xavi van anar a fer la Foz de la Canal, els de Gandesa van anar a fer el Consusa inferior i la resta (13 persones) vam pujar a fer el Consusa superior. I per acabar la tarda, en Juan, el David, el Jose Luis i jo vam continuar amb la part inferior fent l’integral amb aigua corrent des de la capçalera fins a l’últim ràpel, un descens increïble!! fins i tot amb neu.
Aquest mateix dia vam fer el sopar de germanor al bar del càmping, va ser una gran vetllada amb una gran companyia, al finalitzar el sopar Jordi (Skapt) va projectar uns vídeos fins la mitja nit.
Diumenge 27 de maig:Al dia següent de nou al atac!!! Vam tornar a fer diferents grups, aquest cop ens vam dividir en 3 grups: Foz de la Canal, Gallines inferior i Chardal. El meu grup aquest cop estava format per la gent de Gandesa, MClaire i jo, vam descendir el Gallines inferior que baixava en perfectes condicions per a iniciar a gent en grans verticals amb aigua; els seus 3 últims ràpels són espectaculars. En el primer 40 era obligatori travessar la vena d’aigua durant un instant, cosa que donava espectacularitat al ràpel, el següent ràpel de 40m et deixava en un repeu que dóna a un forat del túnel de la carretera (possible sortida i lloc ideal per fer-hi fotos) ací es troba la reunió de l’últim ràpel, 60m de rampa llisa amb aigua!!.
En resum va ser una trobada genial, amb molt bona gent i barrancs plens d’aigua. Una experiència per a repetir sense dubte.
Assistents:
  • Jose Luis i David(La Pobla de Vallbona/ Valencia)
  • Xavi(Llíria/Valencia)
  • Juan(San Joan/Alacant)
  • Mari Claire(Penyiscola/ Castelló)
  • Toni i Anna (Benicarló/Castelló)
  • Jose, Nicu, Cesar, Alfonso, “el Rumanyo” (Valderroures/ Terol)
  • Mari, Manolo, Juanito, Marc i Kiko (Gandesa/ Tarragona)
  • Jordi “Skapt” i Patxi (Reus/ Tarragona)
  • Nel” (Vilanova i la Geltrú/ Tarragona)
  • Tania i Jordi A. (Barcelona)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *