UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

NOVA DESCOBERTA: AVENC DE L’ÀNGELA

29 abril 2013 per uecbarrancs

Aquest dissabte, vam anar a visitar l’avenc de L’Àngela, un petit avenc que ha Trobat Cantero a les Coves de Vinromà (Castelló). Vam aprofitar per fer un croquis d’aquest i visitar-ne tres mes de la zona.

AVENC DE L’ÀNGELA

Petit i estret avenc, però en força formació. Esta situat al costat del avenc del Mas Nou, cosa que fa recomanable visitar tots dos.

AVENC DEL MAS NOU
Avenc de recorregut majoritàriament horitzontal, al qual s’hi accedeix per una diaclassa d’uns 25m de profunditat. Cal destacar la gran varietat de formacions que hi ha, i que curiosament, a trenta metres de profunditat, hi arriben les arrels dels matolls qui hi ha fora. Les coordenades son: x 252832 y 4476007  (datum european 1079)

AVENC DE LA MALLÀ DEL MORT DE SED

Avenc que només consta d’un pou de 32m, i que recentment van retrobar Cantero i Luis Almela quan feia mes de quaranta anys que no es s’explorava. Vam  aprofitar per treure les carcasses d’obusos explosionats de la guerra civil que hi havia. Les coordenades son: x 0248798 y 4478322 UTM datum europena 1979.

AVENC DE SANTA BARBARA
Avenc situat prop de l’ermita de Santa Barbara a Tírig, que consta d’un pou de 25m que dona a una amplia sala, de la qual surten algunes ramificacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *