UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

NOVA DESCOBERTA A L’AVENC DEL CAMI DE LA XÀQUERA. (-177,20 metres i 514m de recorregut).

24 diciembre 2012 per uecbarrancs

Es veritat que la insistència te premi, i així ha estat esta vegada. Quan Joan Tiron estava preparant el llibre de la Serra de Cardo Boix,  ens va fer  tornar a fixar pels avencs de la Serra de Cardo Boix. Els va començar a fer (per preparar el llibre), el de les Calobres, els avencs de la Punta del Poyo, i com no l’avenc del Camí de la Xàqueraexplorat als anys 70-80 pel S.I.E., i d’altres. Encara que no va ser fins que van anar Cantero, Tomas, Salvador, Pep del S.I.T. de Tarragona i Mota de l’ESPEMO,  que es van fixar que al final de l’avenc i treien uns blocs continuava (hi vaja si continuava) la profunditat total de l’avenc és ara de -177,20 metres, el tercer de Tarragona (per a qui li interessen aquestes dades, desbancant inclús a un clàssic com Mamelots). Es un avenc tècnic, te gateres (sobretot la gatera d’entrada que es vertical i la gatera de la gloria), zones de progressió còmodes, petits llacs, petits pous, sales con la sala de la Xàquera,  zones amb formació, amb excèntriques, grans colades i banderes,  i en un pou de 55 metres (pou camelot) que es una passada.
En pocs dies ja tindrem la topo feta (en aquesta tasca i també d’exploració em d’agrair la feina feta per Lluis Almela de l’Espeleo Club de Catelló) i farem un recull de tot el que ha estat la exploració així com la fitxa tècnica i la descripció de la cavitat, i la publicarem, mentre voldríem tenir un record d’agraïment per tots els espeleòlegs que han treballat aquesta zona (E.R.E., S.I.E. i d’altres que segur que em deixo), i que han compartit en tot el col·lectiu les seves trobades, d’aquesta manera hem pogut humilment engrandir una mica més la seva tasca.

4 respuestas a “NOVA DESCOBERTA A L’AVENC DEL CAMI DE LA XÀQUERA. (-177,20 metres i 514m de recorregut).”

  1. Ara si que ho podem dir, Bon Nadal a tothom!

  2. Victor dice:

    Moltes felicitats.
    Si no teniu cap inconvenient, demà inseriré la vostra descoberta a l'Espeleobloc.

  3. @lbert dice:

    No hi ha cap problema.

    Gràcies

  4. Anònim dice:

    Es mol digne i d´agrair el recordar als anteriors Espeleolegs que amb la mateixa il.lusio que ara teniu vosaltres van fer possible que l´historia espeleologica existeixi i ara la pugeu engrandir.
    No deixeu de fer-ho per tot arreu.
    Felicitats per la constancia y l´esforç que en aquest cas vostre ha tingut una mol bona recompensa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *