UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Barrancs al Vallée d’Ossau i Valle de Tena

2 agosto 2012 per uecbarrancs

Aquest cap de setmana, com que l’estiu passa ràpid i no volíem pedrens l’oportunitat de barranquejar al Pirineu, en lloc de fer espeleo a Cantabria, ens vam dirigir, Felissa, Ricard,  Helena i jo, cap a la vall francesa de .Ossau.
Vam pujar divendres la tarda per Sallent de Gallego i vam anar a dormir al parking del Soussoueou on ens van sorprendre uns barranqueros que sortien del barranc a les dotze de la nit.
L’endemà a primera hora vam anar a fer el Bitet, un magnífic barranc que es caracteritza per ser molt aquàtic, però en aquest cas el seu cabdal no era elevat i vam poder realitzar el descens sense cap problema. Després vam tornar cap al Soussoueou per fer un mosset i esperar a que la gran afluència de gent que hi havia minves una mica per realitzar el descens. És un barranc curt però molt intens ple de salts i tobogans que el fan molt divertit.
A la sortida ja ens vam quedar allí com la nit anterior, i Ricard va aprofitar per arrodonir el dia cuinant-nos uns magnífics xuletons a la braça, que eren l’enveja dels barranquistes que encara sortien a última hora del dia.
El diumenge pel matí vam tornar cap a la part espanyola, on teníem pensat fer primer Aguas Limpias, però com que estàvem una mica mandrosos, el dia era fred i el barranc es conegut per lo fredes que són les seves aigües, vam decidir avortar i dirigir-nos cap al Gorgol. És una petita però molt ven excavada gorja, que només té tres ràpels saltables i l’últim d’una longitud de 15 metres que ens fa cremar tota l’adrenalina que portàvem acumulada i acabar la jornada barranquista en molt bon sabor de boca.

FOTOS>

2 respuestas a “Barrancs al Vallée d’Ossau i Valle de Tena”

  1. Barquer dice:

    Quina mala sort, en quin ordre els vau fer?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *