UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Travessa i barrancs pels voltants de Bujaruelo.

7 septiembre 2011 per uecbarrancs

Aquest cap de setmana hem anat a la zona de Bujaruelo per fer espeleo i barrancs.
La travessa subterrania de la T1 a la Cova de Santa Elena ha estat l’escollida, el sistema d’Arañonera te varies entrades entre les quals per fer la travessa és pot accedir per la T1 o la A31 i sortir per la Cova de Santa Elena.

  
Ens hem ajuntat 3 espeleòlegs de la UEC Tortosa i un de l’Espeleo club Dinamic de la Ràpita, i amb un total de 4h 30min aproximadament varem realitzar la integral, on cal destacar que la majoria de pous estan instal·lats en fixe, i només va caler instal·lar corda al pou d’entrada i al P29.
Aquí teniu un petit trailer de la películ·la de la travessa:

Al sortir, com encara ens quedaben ganes de fer alguna cosa més ( degut a que fins al moment és una de les travesses menys exigents fisicament que hem tingut la sort de fer) ens varem ficar els neoprens per fer La Gorja de los Navarros, un barranc amb molt de nom però que a aquesta època no representa cap perill serios.
El diumenge vam continuar fent barrancs, el primer va ser la Garganta de Ordiso, i el segon el Barranc de Lapazosa, el primer amb un caudal normal sense ser perillos i al qual vam poder gaudir de molts salts espectaculars, i el segon més aviat en un caudal escas però amb molts ràpels.
Barranc de Ordiso:

 Barranc de Lapazosa:

Fotos:

Informació de la travessa:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *