UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Travessa de l’Alba i Barranc de Literola

9 agosto 2011 per uecbarrancs

Aquest cap de setmana hem anat a fer la Travessa de l’Alba els que l’any passat no varem poder anar. Ens hem ajuntat cinc espeles de la UEC Tortosa, Tarsi, Jordi, Rafel, Joan Carles i Saba, i David del Club Dinamic.
A la puijada fins al Bujerín d’Alba ens ha acompanyat Alex, tot recordant-li que esta vegada el perdonem per no apuntar-se a fer la travessa, però a la pròxima ha de venir.
La travessa l’hem fet per la via nova, ja que tot i que ningú hem fet la clàssica ens han dit que és més bonica.
Aquí teniu la topo de la travessa clàssica:
I aquí el tram de via nova que va de la sala Maldita fins a la sala Leonor, la qual te una espectacular cascada d’aigua en un dels seus laterals:
En total varem estar unes 8 hores progressant sense presses però tampoc amb pauses exessivament llargues, ja que la temperatura del sistema és bastant baixa, i no invita a quedar-se parat massa temps. Com podreu observar a la foto de la sortida per la Cova d’Alba, vam contribuir a netejar una mica el fang de la cavitat:
Aquí teniu el trailer de la travessa, i com ja hem dit buscarem un dia al Setembre per fer el pase d’aquesta películ·la juntament amb les altres dos grans travesses.

El diumenge vam aprofitar la proximitat del Barranc de Literola per anar a netejar el fang del material, i en concret l’últim ràpel per deixar el casc lliure de qualsevol resta marró…

Les fotos:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *