UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

La Pierre de Saint Martin: Tête Sauvage – La Verna

2 agosto 2011 per uecbarrancs

Ara si! Desprès de posar-nos  tots d’acord  tornem a La Pierre de Saint Martin, amb la meteorologia favorable. El divendres la nit ens desplacem els 10 UECqueros fins a Sainte-Engrâce, on passem la nit de bivac, a les 6:30 ens despertem, per organitzar-nos.
Una cop a l’estació d’esquí pugem a peu fins a la boca de Tête-Sauvage, en 25’ estem. A les 9:15 comencem la travessa , la primera meitat de la part de les perxes la trobem instal·lada amb cordes, on podem avançar ràpidament. Després ens anem alternat per instal·lar amb les cordes més adequades a cada pou. 

Fem cap al Respirador, una  gatera semi inundada, on es banyem un poc i arribem a la sala Cosyns. En mica en mica anem superant les sales Monique i Susse resseguint l’afluent de Max Courderc. Arribem finalment al Gran Canyo una de les part més estètiques de la travessa, amb la única dificultat de travessar quatre barreres de blocs.
 Deixem el Gran Canyo per continuar per unes galeries superiors, la de les Marmites. Possiblement la part més complicada, ja que tens de passar per la fissura del Shunt de la Hidalga, de difícil localització.  Arribem a sala Princep de Viana,  passem per una gatera i ja estem al Túnel del Vent, el superem amb flotadors i matalassos inflables.
 Un cop a l’altre costat del túnel del vent, ens fiquem roba seca i fem la menjada forta. Comencem la segona meitat de la cavitat a un ritme fort ja que no te gaire pèrdues, superant els mars de blocs i forts desnivells de les grans sales: Navarra, Lepineux, Casteret, Loubens, el Metro, Queffelec, Adelie, Chavalier. Per fi després de 10h6’  arribem a Sala Verna, on agafem el túnel que ens traurà superfície desprès de -832m de desnivell i 8.300m de recorregut.
El diumenge per rematar el cap setmana realitzem el barranc de Ourdaybi, barranc molt encaixat i amb fort cabal.

Video del barranc de Ourdaybi:

En breu publicarem el trailer del vídeo de la travessa, i al mes de Setembre farem una projecció dels films de Cueto-Coventosa i d’aquesta gran travessa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *