UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Voltant per la Mola.

3 julio 2011 per uecbarrancs

La setmana passada vam anar a explorar una nova cavitat d’aquestes que et deixen al·lucinat de com pot ser que no fos recordada, d’aquestes que et fan vore que encara queda molt Port per redescobrir. I d’aquestes que t’ensenyen el dura que devia ser la vida dels pioners dels Ports, d’aquella gent que en una teia encesa feien incursions dins de coves per buscar una mica d’aigua o una mica d’aixopluc per sobreviure en els estius calorosos o els freds de l’hivern del Port.
La cova no es mes que una gran sala de 30 metres de llarg per 15 d’ample, i amb una gran alçada de sostre, amb molta formació i uns petits gours. Hi ha restes de fusta cremada i les parets estan negres per l’efecte de la fum, encara que d’aquesta utilització humana deu de fer molt de temps ja que al damunt del color negre ja hi ha una gran profusió d’espeleotemes netes de tot rastre de fum.
Aquesta cavitat la va redescobrir el company Carles Cantero (un dels mes grans coneixedors del subsòl dels Ports), en una de les seves habituals sortides per la Mola, i que ràpidament va compartir en tothom. De moment, i per fugir de polèmiques estèrils que nosaltres no cerquem i fins que algú ens pugui aportar el nom real que li varen ficar els antics visitants, la referenciarem com a la Cova de Cantero amb la sala del Fantasma (veure foto num 24 per buscar el fantasma a les altures de la sala).
By Jordiet

situació Datum WGS84: 
31 T
272.738 m E
4.521.792 m N

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *