UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

2n Curs d’iniciació al descens de barrancs

16 mayo 2011 per uecbarrancs

Per segon any la UEC Tortosa organitza un curs d’iniciació , per tal de fomentar aquest esport i fer cantera per a noves generacions de barranquistes de les Terres de l’Ebre. Aquest any a esta tot un èxit de participació amb el 100% de les places cobertes, amb el nombre 15 alumne,  5 monitors i 4 col·laboradors.

1r cap de setmana
  • Dissabte : realitzem de mati les classes teòriques al local de la UEC i de tarda ens desplacem al barranc de Carrer Ample a fer les practiques. Ja que al Salt del Colom baixa aigua i no les podem realitzar.
  • Diumenge:  ens dirigim a la corba de Alfara i accedim per la sendera que durant molts d’anys a estat gairebé perduda, però actualment esta fantàstica, gracies a la neteja realitzada pel PN. Per tal fer el descens de la Vallfiguera entrant per l’afluent del Salt del Ximenot, el millor descens del Port amb sec, on poden practicar totes les maniobres els alumnes
2n cap de setmana
  • Dissabte: fem una caferet al restaurant del Port i anem al Clot de la Pega a fer la Paridora. On en grups de tres els alumnes dirigits per un monitor, podran realitzar tot els descens instal·lant els ràpels, practicant diferents tipus de sistemes i aprenent a interpretar una topo. 
  • Passem la nit a Beseit on fem un bon soparet i un cremat de germanor.
  • Diumenge: Aprofitant que es la ultima jornada realitzem el descens de Coll Redó-Carboneres. Els alumnes aprenen a guiar-se amb una ressenya i un mapa. Realitzen el gran circ de Coll-Redó amb l’ajuda dels monitors i la gorja de les Carboneres.
  • Per a finalitzar entrega de diplomes i una cervesa a Beseit per a celebrar-ho. 
FOTOS

3 respuestas a “2n Curs d’iniciació al descens de barrancs”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *