UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

GRALLERA DE GUARA

11 abril 2011 per uecbarrancs

Ara si!!!

Aquest cap de setmana un grup format per espeleòlegs de l’Espemo, l’Espeloclub de Gràcia, UEC Tortosa i una representant rusa; ens vam desplaçar fins a Guara per a poder realitzar la Grallera de Guara. Per a alguns desitjada, per a altres (com jo) somiada, ja que els nervis em feien somiar-la dies abans d’anar.

Prop del nostre destí ens vam trobar amb els dos companys de l’espeleo Club de Gracia, un noi i una noia, si si una noia,  Per a mi tot un privilegi, ja que normalment sóc la única. Ara, quina dona, com per anar-li al darrere, tenia mes experiència que molts de nosaltres.

Després d’arribar a la boca, per aquella pista tan mal conservada ens vam preparar, alguns més ràpid, ja que eren els encarregats d’instal·lar. Vam decidir instal·lar dos vies fins al nínxol, per anar mes rapits i l’única que hi havia fins a baix.  Els altres ens vam quedar  xerrant i fent temps. La veritat és que es va fer llarga l’espera, però després va ho vam agrair, ja que vam poder baixar prou ràpid, sense tenir que esperar penjats com pernils.

L’entrada impressiona molt i casi te tomba l’oloreta a m…… que hi ha durant els primers metres, que deixen les gralles quan hi van a dormir totes les nits.  Després tampoc millora molt ja que la paret està molt bruta i plena de cucs blancs, una mica “asqueroset”.

Tot i això, es increïble, l’entrada,  la llum, les dimensions…… la baixada va ser esplèndida per tots, menys per Barquero, que estrenava arnes i va patir un poc.

Una vegada baix ens vam fer la foto de rigor, i dos de l’equip vam decidir avançar feina i anar tirant cap a dalt, mentre els altres visitaven una de les galeries. Aquest equip va poder veure uns quants enfonsaments i al final una zona amb molta formació.

La pujada fins al nínxol va ser prou ràpida. El següent tram es podia escollir: una via trams més llargs i l’altra en més fraccionaments. Cadascú va agafar la que va voler o va poder.

Finalment al sortir ens espera la verdadera graellada de Guara, que el senyor Cantero ens va preparar amb molta cura, sobretot el “garronet” que es va reservar per a ell.
By Helena NoseCrònica al blog del EC Gràcia by Sasha

el vídeo:

3 respuestas a “GRALLERA DE GUARA”

 1. hooooola chicos!!!!! un reportaje guay!!!!!!! jejejejejeje
  aver cuándo repetimos? :-)))
  aquí les va mi reportaje 🙂
  http://espeleoclubdegracia.blogspot.com/2011/04/grallera-de-guara-intento-2.html
  b7s!!!

 2. @lbert dice:

  Shasha muy guapas las fotos. Ya quedaremos para ir a un -500, este verano.

  El vídeo Saba genial, com sempre.

 3. Anònim dice:

  Enhorabona xics.

  E.C.C.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *