UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Nova descoberta a La Mola: Avenc de la Diada

14 septiembre 2010 per uecbarrancs

Com no podia ser d’altra manera, després de tenir l’últim avenc tot explorat i divulgat (Avenc del Polit), mos fiquem a buscar-ne més, i pareix que anem agafant-li lo gustet, perque ja en tenim un altre a la saca. Es tracta de l’Avenc de la Diada, encara que el vam trobar el diumenge 12, però vam decidir dir-li així per falta de referències externes o d’alguna cosa que ens fes pensar en un nom més encertat.
Història:
12/09/2010 Tot va començar la tarde del diumenge passat, que per a variar (ja comença a ser típic en les tardes de diumenge) vam puijar a pateijar la Mola i buscar forats, aquest cop per la zona propera a l’Avenc de Mamelots. I com si es tractes d’una repetició de l’escena on vam descobrir el Polit, és succeeixen unes paraules comunes: IECCC, he trobat un forat, VINE XEIC!, però aquest cop intercanviant els papers entre nosaltres.
Aquell dia només vam poder treure alguna pedra i una mica de terra, però ja s’endevinava el que podria ser un nou avenc, ja que per un petit forat s’escolaven pedres que caien per un pou d’altura considerable, i després de marcar-lo amb el GPS ho vam deixar per un altre dia.

13/09/2010 Les ganes d’explorar el nou forat eren considerables, i quedem al sortir de les respectives feines per puijar a La Mola, esta vegada en lo material necessari per poder entrar al forat.
Després d’una breu desobstrucció ja teniem fet prou pas per col·lar una persona i accedirem a l’interior, on els volums són comodes per baixar un pou de 20m sense cap problema i gairebé volat, on partint d’un gran pi i un spit per fraccionar en tenim prou per arribar al fons.
L’avenc resulta ser una ecletxa allargada tipus diaclassa, on el fons es troba tapat per una capa de fangs que ens va fer entreveure que ja no hi haurà continuació, i així va ser, ja que vam recorrer tot el fons de l’escletxa i no vam trobar ni un petit forat on hi hagués una possible continuació. Així que a falta de fer una topo, donem l’exploració per finalitzada.

Situació:

Coordenades:
N 40º 48′ 29,5″
E 0º 17′ 12,1″

Cròquis:

Vídeo:

Avenc de la Diada from Saba Productions on Vimeo.

Fotos:

Una respuesta a “Nova descoberta a La Mola: Avenc de la Diada”

  1. Anònim dice:

    Enhorabona per el nou descobriment, sou els millors. Ara a per un altre, que segur, segurisim que n'hi han més coses.
    Cuan pujem, tirarem de barilla.

    E.C.Castelló

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *