UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Tour de barrancs pel Pirineu. Benasque-Bielsa-Laruns.

20 agosto 2010 per uecbarrancs

Aquesta setmana hem estat fent barrancs pel Pirineu, dos socis de la UEC, Barquero i Saba, i l’incansable Ricard de Vic.
Varem començar la ruta el dilluns a Benasque, on vam fer dos barrancs pendents de la llista, Las Gorgas de los Galantes i l’Aigueta de la Vall, el primer amb un caudal que ens feia estar atents a cada pas, ja que el més mínim descuit ens podia costar car, en canvi, el segon barranc va ser tranquilet i per disfrutar de les vistes.

El dimarts, vam fer Lalarri superior, amb la companyia de Cantero, Mota, Amancio i un amic seu. El barranc estava amb un caudal per disfrutar-lo sense cap problema, i no com l’altre cop que el vam fer fa dos anys, on vam patir en algun tram.

El dimecres vam saltar a la població francesa de Laruns, per fer el Bitet, La Gorge du Hourat i El Gave de Herrana o Soussouéou. El primer estava amb un caudal per fer-lo amb tranquilitat, però el segon, va resultar una classe magistral d’aigues vives, on vam acabar cansats de nedar per escapar dels drossatges que hi vam trobar (dels punts més delicats no hi ha fotos perque tenia les mans ocupades llençant la corda d’aigues vives). I finalment, el tercer va ser un petit descans per divertir-nos abans de sopar uns magnifics cigrons en butifarra i ceps.

El dijous vam fer La Gorge o Escanat de Batch i La Corge de Cap de Pount, dos barranquets sencills i bonics, finalment per la tarde vam desestimar fer res més ja que s’aproximava una tempesta espectacular que va deixar molts litres per tot el Pirineu.

Aquí les fotos per ordre:


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *