UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Barrancs a la conca Gave de Larrau i Ste Engrâce

19 julio 2010 per uecbarrancs

Per fi anem a fer els barrancs entre el departament deBéarn i Pays-Basque al Pyrénées Atlantiques. De pujada anem fins a Osca saltem Monrepos i creuem el túnel de Somport i anem fins a Larrau on passem la 1a nit. La segona nit la passem a la Caserne i de baixada saltem el coll de la Pierre de Sant Martin i baixem pel Valle de Roncal i per Riglos fins a Osca i una altra vegada cap a baix.
OLHADUBIE-HOLTZARTE
El Olhadubie va ser el 1r descens esportiu als Pirineus l’any 1933 per F. Calzet, H. Duboscq, R. Mailly et R. Ollovier. Possiblement sigui el millor descens del Pirineu es tracta d’una gorja de 5km en parets superior als 100m d’altura, sense cap escapatòria. Amb una vintena de ràpels de poca altura, però molt continuats, amb ressalts, caos de blocs, muntanyes de tronc atapeïdes després del Cicló Xynthia. Un tram fosc al 100% un poc complicat sense frontal.
Una vegada arribat Holzarte una caminada entre roques molt relliscoses.
ALTHAGNETA-KAKOUETTA
El Althagneta es la millor entrada a la gorja de Kakouetta, barranc molt esportiu, ràpels molt encadenats, amb una gorja molt ben excavada. Salva un desnivell de 300m amb menys de 500m de recoregut, cal destacar el bonic circ amb un R12, olla penjada , R35.
Una vegada arribat a la gorja de Kakouetta, te poc interès esportiu, però de gran bellesa paisatgística. Fins arribar a la zona de passarel·les i ponts per als turistes, hi ha força ressalts complicats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *