UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Redescobrint els avencs de La Mola.

21 marzo 2010 per uecbarrancs

Avui diumenge hem passat el matí recorrent una zona de La Mola de Catí per coneixer una serie d’avencs propers entre ells i els quals ens han creat molts dubtes que suposo que algú ens podrà aclarir i finalment podrem saber el nom concret i qui van ser els seus exploradors.

El matí ha començat a un forat molt a prop de la pista, per ser exacte a uns 30 metres, en el qual hem pogut distingir una marca amb pintura roja on es podia llegir el número 99. Aquest consta d’un pou d’uns 7 metres que s’acaba amb un cul de sac sense continuació possible. Per seguir un cert ordre cronològic en l’explicació li direm «forat 1».

El «forat 2» ens ha fet somiar per un moment fins que hem trobat una petita fita dintre la cavitat, algunes marques de carburer i finalment un spit clavat a un pou. Dic que ens ha fet somiar per que la boca te una gran circulació d’aire, i per tant la cavitat consta d’un gran volum, i en un principi ens creiem que podiem ser els primers, però no, l’honor va ser d’uns altres exploradors, als cuals els hi agrairiem qualsevol tipus d’informació. L’avenc te una fondaria considerable, i avui sen’s ha acabat la corda a uns -40 m, i hem decidit que tornarem la setmana que ve per continuar gaudint d’un avenc desconegut per nosaltres.

Cròquis del «Forat 2»

El «forat 3» l’hem trobat quan ja marxabem cap al cotxe i no hem tingut temps de visitar-lo, però l’hem deixat pendent per un altre cop. A la boca s’hi aprecien marques de pintura roja, però ja no es llegeix el que algun dia hi va ficar.
Com casi sempre que caminem per La Mola, hem trobat algun altre petit forat que un cop marcat amb el GPS tornarem per desobstruir-lo amb mà d’obra barata i el mateiral adecuat.

3 respuestas a “Redescobrint els avencs de La Mola.”

  1. Hi ha indicis que lo "forat 2" podria ser l'avenc de l'Engany, o no?
    Més idees?
    Enga que entre tots els hi trobarem el nom real!

  2. Anonymus dixit, o el que es el mateix, l'has clavao, ets lo guanyador, pots triar entre lo coxe o lo que hi ha a la caixa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *