UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Avenc Pablo Pujol, Aldaia i Pilar

8 marzo 2010 per uecbarrancs

Aquest cap de setmana hem estat convidats per l’Espemo a fer espeleo a Barx, a la comarca de la Safor, País Valencia. On ens hem reunit amb una vintena espeleòlegs de diferents clubs de Morella, Castelló, Alcala de Xivert… i segurament algun altre.

Passem la nit del divendres al càmping de Barx, el dissabte de bon mati ens dirigim a dalt a la serra del Buixcarró. On Diego (Mota) i David organitzen els grups i el material per a les cavitats. Sobre les 10 del mati cada grup se’n va a la cavitat designada, a natros (Cucala, Barquer i jo), Luis (Hermanos Almela) i Albesa ens toca instal·lar la Pablo Pujol de -220m.

Comencem el descens, el primer tram l’instal·la Luis, després jo i finalment Barquer. Baixem fins a la cota -50 on agafem la via ràpida per una finestra penjada on tenim de instal·lar un passamà ascendent, després un pou espectacular de 85m i per a finalitzar el tram vertical, 3 pous de mitjana altura amb llargs passamans. Arribem a la cota -190, a partir d’aquí una petita galeria descendent fins al últim pouet de 11m on ens deixa una petita sala repleta de fang. Fem un petit mos, excepte Luis que porta un fogonet on s’escalfa unes Lentejas con chorizo!!! I cap a munt, a partir de les 16:30 comencem a sortir escalonadament de l’avenc.
Jo surto el primer i aprofito per anar a fer l’avenc Aldaia amb un pou grandiós d’entrada de 80m de profunditat i amb un diàmetre de 30x20m, i una gran galeria amb dos petits pous, fins arribar a la cota -138m.
Una vegada sortit a fora m’esperen els altres. Marxem cap al càmping a dutxar-nos i sopar. A la nit ens trobem tots al bar per petar la xerrada i explicar-nos com anat la jornada.
Fotos Luis Almela
Avenc Pablo Pujol

Avenc de l’Aldaia
Avenc de Pilar
El diumenge un poc ronsers ens aixequem i tornem a pujar a la serra del Buixcarró. Cucala i Barquer se’n van directes a l’avenc Aldaia.
Luis, Chema i jo anem a d’instal·lar l’avenc Pilar el més profund del País Valencia amb -235m. Baixem ràpidament fins al fons, jo sofrint un poc per que des de la cota -100 tot és un poc massa estret. Ens repartim la feina de desinstal·la i mentre anem pujant, arriben Cucala i Barquer, on es donen voluntaris per pujar-nos uns petates. Una vegada al cotxe arreglem el material, fem un mos i cap a casa després d’un cap de setmana molt divertit i dur!

Una respuesta a “Avenc Pablo Pujol, Aldaia i Pilar”

  1. El salvaxaes dice:

    Hola Albert
    Molt be el article i en especial lo de les xentilles jaja

    No te puc enviar les fotos per que esta semana es madalena (festes locals a Castelló) y tinc molta feina.
    Quan puge te les envie

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *